hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Peşmergelerde dikkat çeken detay!

    Peşmergelerde dikkat çeken detay
    expand
    KAYNAKEnis Başak/cnnturk.com

    IŞİD'le savaşmak için Kobani'ye giden peşmerge kuvvetleri Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek Suriye'ye geçiyor. Peşmerge konvoyundaki bir detay ise gözlerden kaçmadı. Araçlardaki peşmergelerden bazılarının üzerinde ABD ordusuna ait üniformalar vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte o görüntü:

    Peşmergelerde dikkat çeken detay

    YOLCULUKLARI GECE DE SÜRDÜ

    Habur Sınır Kapısı'ndan sabah saat 05.45 sıralarında uzun menzilli top, zırhlı araçlar, lojistik silah yüklü kamyonların bulunduğu 40 araçlık konvoylya giriş yapan peşmergeler, saatler süren yolculuk sonucu yol güzergahları üzerinde bulunan Şırnak'ın Silopi ile Cizre, Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe'nin ardından Şanlıurfa'nın ise Viranşehir ilçelerine ulaştı.

    Peşmergeye "Biji Serok Obama"lı karşılama!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peşmergelerin geçtikleri yollarda binlerce vatandaşların caddelerde sevgi gösterileri akşam saatlerinde de devam etti. Özel harekat polislerinin zırhlı araçlarla eşlik ettiği peşmergeler son olarak geldikleri Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde görkemli bir şekilde karşılandı. Havayi fişekler atılıp "Yaşasın Kürdistan", "Yaşasın YPG, PKK, YPJ", "Yaşasın Peşmerge" sloganları ile karşılanan peşmergeler, Viranşehir'den 1 saatte güçlükle çıkabildi. Peşmergeler daha sonra Şanlıurfa'ya hareket etti.

    Cumhuriyet Bayramı kutlamasında korku dolu anlar!

    İstanbul'dan "29 Ekim" manzaraları

    Fotoğraflarla Peşmergenin Kobani yolculuğu

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yemek saati tepkisi
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow