hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Peşmerge'nin gelişi duyulunca geçiş kapısına saldırı arttı"

    Peşmergenin gelişi duyulunca geçiş kapısına saldırı arttı
    expand

    IŞİD kuşatması altındaki Kobani'de, militanlar peşmergenin geçişi öncesi geçiş kapısına yönelik saldırılarını artırdı. Radikal gazetesine konuşan YPG Sözcüsü Polat Can, "Peşmergenin askeri olarak çok büyük bir etkisinin olmadığını" belirtti. ÖSO ile Suriye'nin tamamında birlikte çalıştıklarını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'in son birkaç gündür kırılmaya uğradığını belirten YPG Sözcüsü Polat Can, örgüte Deyr Ez Zor, Rakka ve başka yerlerden yeni destek grubunun geldiğini kaydetti.

    "Takviyede birkaç emir, çok sayıda yeni silah ve çok sayıda terörist vardı. Önceki çatışmalardan sonra birkaç ışid emiri moral kaybından dolayı geri çekilmek istedi, onların yerine yenileri geldi" diyen Can, "Peşmergelerin kapıdan gelişi de gündeme düşünce, Kobani'ye yardımın ulaşmaması için bütün güçlerini toplayıp kapıya saldırdılar. Üç gündür diğer cephelerde durup sadece doğu cephesine yoğunlaşmasına rağmen ışid bu saate kadar ilerleyemedi" ifadelerini kullandı.

    YPG Sözcüsü, Türkiye'nin Kobani'deki tutumuna da değindi, "Sınırı kapattılar, Amerika'nın silah ulaştırmasında sorun çıkardılar, 10 gündür peşmergenin gelişi konusunda da farklı sorunlar çıkardılar. Erdoğan , bir bakıyorsunuz Özgür Suriye Ordusu adına konuşuyor, sonra bir bakıyorsunuz YPG adına konuşuyor, PYD adına, peşmerge adına konuşuyor" dedi, "Kim Sayın Erdoğan'ı bu güçlerin sözcüsü yaptı acaba? Kimse açıklamalarından birşey de anlamış değil. Kendisi bir açıklama yapıyor, sonra açıklamaya karşı yine kendisi başka bir açıklama yapıyor" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peşmergelerin Türkiye'den Kobani'ye geçişi ile ilgili de "Türkiye tarafından her defasında farklı bir sorun çıkarıldı ve Peşmerge sayısı da giderek düştü, sadece 150 Peşmerge gelecek" sözlerini söyleyen YPG sözcüsü, "Kobani'de savaşması takdir edilesi bir şey fakat 150 kişinin bir birlik oluşturmayacağı unutulmamalı, bu en fazla bir askeri takım olabilir. Askeri olarak çok büyük bir etkisi yok" diye belirtti.

    ypg ile özgür suriye ordusunun beraber çalıştıklarını vurgulayan polat: "Biz YPG ve ÖSO olarak Suriye'nin birer parçasıyız. Bildiğiniz gibi bundan iki ay önce Fırat Volkanı'nı kurmuştuk. ÖSO'nun bu grupları hâlâ Fırat Volkanı adı altında Kobani'deler ve şehit verdiler, yaralıları var. Beraber direnmeye devam ediyoruz. ÖSO ile hiçbir sorunumuz yok, kardeşiz ve demokratik bir Suriye için de mücadelemiz devam ediyor. Sadece Rojava'da değil, Suriye'nin tamamında çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow