hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "PKK, ABD ile gizlice görüşüyor"

    PKK, ABD ile gizlice görüşüyor
    expand

    PKK, ABD ile gizli temaslarda bulunuyor. İngiltere'de yayınlanan Daily Telegraph gazetesi, PKK liderlerinden Cemil Bayık'la yaptığı röportajdan PKK'nın ABD ile dolaylı kanallar aracılığıyla temasa geçtiğini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haberde Bayık'ın "Mesajlar gidip geliyor, toplantılar yapılıyor, mektuplaşmalar var ve bu ilişkinin gelişmesi de olası" sözlerine yer veriliyor.

    "PKK Türkiye'yle çatışmaları bitirmek için ABD ile gizlice görüşüyor" başlığını taşıyan haberde, PKK'nın ABD'nin arabuluculuğuna sıcak baktığı da aktarılıyor.

    ''Silah bırakma değil, silahlı mücadeleyi bırakma''

    Haberde Bayık'ın "ABD'nin Türkiye ile aramızda arabuluculuk yapması gerektiği çağrımı yineliyorum. Bize bir garanti verirlerse üzerimize düşen rolü yerine getiririz. Ancak bir garanti verilmezse tek taraflı adım da atamayız" sözlerine de yer veriliyor.

    Bayık: "Erdoğan barış konusunda ciddi değil"

    "ABD araya girme konusunda iyi bir fırsat yakaladı" ifadesini kullanan Cemil Bayık, İngiliz gazetesine gerilimin tırmanması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı işaret ediyor.

    Bayık, Telegraph'a verdiği röportajda, "Eğer ABD Türkiye'nin politikalarını desteklemeye devam ederse, Kürtleri kaybetmesi olası. Eğer ABD Kürtleri kaybederse, IŞİD'i yenilgiye uğratması zorlaşır" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow