hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Reyhanlı saldırısı El Kaide işi mi?

    Reyhanlı saldırısı El Kaide işi mi
    expand

    11 Mayıs 2013'te Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen saldırıyla ilgili de bir iddia var. El Monitör'ün internet sitesinde yer alan habere göre, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT'in Daimi Büyükelçisi Tacan İldem, Reyhanlı saldırısını El Kaide'nin yaptığını itiraf etti. Dışişleri Bakanlığı ise haberi yalanladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Monitör'deki habere göre,  Ermenistan Büyükelçisi Arman Kirakossian, AGİT'in 27 Mart'ta yapılan toplantısında " son birkaç gündür Keseb, Türkiye'den gelen El Kaide bağlantılı grupların saldırısı altında. Türkiye'yi terörist grupların kendi topraklarını kullanarak Keseb'e yaptığı saldırılara karşı acil ve etkili önlemler almaya çağırıyoruz" dedi.

    Büyükelçi Tacan İldem de bunun üzerine,  Türkiye'nin de El Kaide saldırılarına maruz kaldığını belirtti,

    Örnek gösterirken de "Reyhanlı'daki bombalı saldırılar, El Kaide unsurları tarafından yapıldı ve El Kaide unsurlarının Suriye dışındaki operasyonudur" dedi.

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yalanlama


    Bunun üzerine açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, haberi yalanladı.

    Açıklamada, "Türkiye'nin El-Kaide terör örgütünün hedefi olduğu hususunda örnekler verilirken 23 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı'ya yapılan saldırıya da atıfda bulunulmuşsa da, daimi temsilcilik tarafından yapılan açıklamada, güvenlik makamlarımızın, sözkonusu saldırının Suriye'deki rejimce desteklenen terör unsurlarınca gerçekleştirildiğini ortaya çıkardığının altı çizilmiştir' denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow