hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ruhani: Verilen sözler tutulmazsa...

    Ruhani: Verilen sözler tutulmazsa...
    expand

    İran ile Batı'nın nükleer anlaşmada çerçeve plan üzerinde uzlaşıldığını açıklamasından yaklaşık 24 saat sonra İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den ilk yorum geldi. Ruhani, yeni bir dönem başladığına vurgu yaptı ve İran içinde muhafazakarlardan gelen eleştirilere yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ruhani Tahran'da kürsüden konuşurken mesajları eşzamanlı olarak Twitter hesabından da yazılı yayınlandı. Ruhani 'işbirliği anlaşmasıyla yeni bir dönem başlıyor kazan-kazan durumu sağlayan, karşılıklı saygıya dayanan yaklaşım benimsiyoruz' ifadesini kullandı...

    Ruhani'nin Batı ülkelerine bir de uyarısı vardı. 'Karşı taraf verdiği sözleri tutarsa İran da tutar. Verilen sözler tutulmazsa diğer seçenekler de masada olur.' dedi.

    İran Cumhurbaşkanı İran'da özellikle muhafazkar kesimden gelen eleştirilere cevap niteliği taşıyan ifadeler de kullandı. 'Yaptırımların amacı İran'ı masaya getirmek değil, İran'ın teslim olmasını sağlamaktı. Yaptırımların İran'ı masaya getirdiği söylemleri temelsizdir' dedi.

    Dünya ülkelerinin bu anlaşmayla uranyumun İran'da zenginleştirilebileceğini kabul ettiğini söyledi. Ruhani İran'ın uranyum zenginleştirme programının kimseye tehdit olmadığını da ifade etti.

    Tarihi İran anlaşmasına Türkiye'den ilk açıklama!

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow