hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes sağlanıyor mu?

    Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes sağlanıyor mu
    expand

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ateşkesin çerçevesini belirledi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ülkesinin doğusundaki çatışmalar konusunda Rusya ile anlaşmaya varılması umudunu dile getirmişti. Bugün, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya yanlısı ayrılıkçılarlaateşkes ilanı için ön protokol imzalandığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna’nın doğusunda Donetsk ile Lugansk bölgelerinde aylardır devam eden savaşın durdurulması için ateşkes protokolü imzalandı.

    Belarus'un başkenti Minsk’te yapılan temas grubu toplantısında ateşkes protokolü Rusya yanlısı ayrılıkçı liderlerle merkezi Kiev yönetiminin temsilcisi tarafından imzalandı. Protokol metnine göre ateşkes resmen bugün TSİ 18.00 itibarıyla uygulanmaya başlanacak.

    Haberin geçmişi

    Belarus'un başkenti Mins belki de çözümün başkenti olacak. Çünkü Ukrayna krizinin çözümü için taraflar burada bir araya geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Minsk'te Rus lider Putin'le görüşmesinden önce ateşkes emri vereceğini duyurdu. Rusya yanlısı ayrılıkçılar da iki tarafın anlaşmaya varması halinde ateşkese uyacaklarını açıkladı. 

    Ukrayna lideri Poroşenko, görüşmenin yapılması kesinleştikten sonra ateşkes emri vereceğini açıkladı. Barış planının uygulanmasını umduğunu dile getirdi. Bu barış çubuğuna, Rus yanlısı ayrılıkçılardan cevap gecikmedi. Donetsk'teki ve Luhansk'taki liderler anlaşmaya varıldığı takdirde, Ukraynalı temsiciler siyasi çözüm planını imzaladıktan sonra ateşkese hazır olduklarını açıkladı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna'dan dehşet kareleri

    Yaşanan bu gelişmelere rağmen Ukrayna'nın doğusunda çatışma devam ediyor. Donestk'teki saldırıda bir kadın hayatını kaybetti. Görgü tanıkları ise liman şehri Maryupol yakınlarındaki çatışmada silah seslerinin geldiğini ve dumanların yükseldiğini belirtti. 

    Ukrayna'nın doğusunda mültecileri taşıyan konvoya saldırı

    Tarihin cesur kadınları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow