hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şah Fırat operasyonu İngiliz basınında

    Şah Fırat operasyonu İngiliz basınında
    expand

    Türkiye'nin Suriye toprağına girerek, Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yaptığı "Şah Fırat" operasyonu bugün de İngiltere basınında geniş yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Independent ,"Osmanlı Operasyonu" başlığı ile verdiği haberde operasyon ve Süleyman Şah hakkında detaylı bilgilere yer verdi. The Telegraph da haberi "Türkiye kutsal türbeyi kurtarmak için Suriye'ye asker gönderdi" başlığı ile verdi.

    Guardian gazetesi ise operasyonu "Türk kuvvetleri türbeyi IŞİD'den koruyan askerleri kurtarmak için Suriye'ye girdi" manşetiyle verdi. Ankara'nın operasyonda bölgedeki Kürtlerle işbirliği yaptığını iddia eden Guardian, operasyonun Kürtlerin kontrolünde olan Kobani'den geçilerek yapıldığını ifade etti.

    The Times  gazetesi ise operasyonun Suriye'de iç savaş başladığı günden bu yana yabancı bir ülkenin gerçekleştirdiği en büyük kara harekatı olduğunu yazdı. Gazete haberde operasyonun detaylarına da yer verdi.

    Financial Times gazetesi ise Türkiye'nin Suriye'ye en büyük müdahalesini bu operasyonla gerçekleştirdiğini ifade ederek, operasyonun Ankara'nın IŞİD'e dair endişelerini de yansıtıyor olabileceğini yazdı. Gazete bu operasyonun, Ocak ayında İstanbul'da yaşanan intihar saldırısının ve ülkedeki diplomatik misyonların hedef haline geldiğine dair uyarıların ardından yaşanan endişelerin yansıması olabileceğini yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriyeli bakandan Şah Fırat açıklaması: "Savaş nedeni"

    İran’dan Türkiye’ye Süleyman Şah eleştirisi

    ABD'den Şah Fırat açıklaması: "Türkiye'yle yakın istişare halindeyiz"

    Kutsal emanetler için tören düzenlendi

    Bülent Arınç, Şah Fırat Operasyonu'nun detayların açıkladı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow