hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sahte Türk pasaportu alıp IŞİD'e katılıyorlar!

    Sahte Türk pasaportu alıp IŞİDe katılıyorlar
    expand

    Çin’in Xinjiang eyalet medyasının raporuna göre Çinli militanlar ülkeden kaçıp Tayland’da gidiyor ve orada sahte Türk pasaportu alıp Endonezya’daki IŞİD kamplarında terör eğitimi alıyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Global Times gazetesine konuşan ve kimliği açıklanmayan bir anti-terörizm çalışanı yaptığı açıklamada “Sadece terör teknikleri eğitimi almıyorlar, ayrıca uluslararası terörist oluşumlarla bağlantılarını genişleterek Çin’deki terör olayları için destek topluyorlar” dedi.

    İşte IŞİD'i vuran filolar

    Xinjiang’daki son terör saldırısında 3 patlama yaşanmış ve geriye 2 ölü ile 7 yaralı bırakmıştı.

    İddiaya göre militanlar son zamanlarda aldıkları eğitimin uygulaması için IŞİD’e Suriye ve Irak’ta destek vermiş. Ayrıca gazete haberinde bu ay Endonezya’da bu şekilde 4 kişinin yakalandığını belirtti.

    Bu 4 kişi Çin’den Kamboçya’ya kaçtı ve ardından Tayland’a geçti. Burada sahte Türk pasaportlarını yaptırıp, yeni pasaportlarıyla da Malezya üzerinden Endonezya’ya geçti. Çin hükümeti ise Uygur Türklerinin son bir yılda artan bir sayı ile şiddet olaylarına karıştığını ve asıl amaçlarının bağımsız Doğu Türkistan devletini kurmak olduğunu iddia etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow