Simpsons'ın yaratıcısı hayatını kaybetti!

Dünyaca ünlü çizgi dizi The Simpsons'ın yaratıcılarından Sam Simon uzun süredir boğuştuğu hastalığına yenilerek 59 yaşında hayatını kaybetti.
Uzun süredir kolon kanseri hastalığı nedeniyle tedavi gören Simon, ünlü çizgi film serisi "The Simpsons"ı 1989 yılında Matt Groening ve James L. Brooks ile birlikte yarattı.
Simpsons’daki yazar, yönetmen ve yapımcılık görevleri ile Emmy ödülünü kazanan Simon, iki sene önce yakalandığı bağırsak kanseri nedeniyle hayırseverlik işlerine yöneldi. 2002’de köpekleri barınaklardan kurtaran ve engellilere yardım için eğiten Sam Simon Vakfı’nı kurdu. Simon,hayvanlara yardım etme isteğim olduğunu ve pahalı bir hobi edindiğini söylüyordu.
Kanserin hayatındaki en iyi deneyim olduğunu belirten Simon, "Bu sayede çevrem beni seven ve ilgilenen insanlarla, benim için her şeyi feda edebilecek kişilerle doldu. Benim için bu, mutluluk demektir. Sanıyorum önceden kendime mutlu hissetme izni vermiyordum. Kanser benim için bir mücadele, bir yolculuk, bir macera ve hayatımın en iyi deneyimi oldu" geçen yıl röportajında belirtmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Felakete 1,5 Kala! Hedef Ulaşılamaz Durumda: Kontrol Edilemez Hale Gelecek! “Daha Önce Görülmemiş Boyutta Göçe Tanık Oluruz”
Üç Batı ülkesinden İsrail'e "dur" uyarısı! "Somut adımlar atacağız" denildi, yaptırımlar seçeneği de masada...
Yeni Papa'nın Türkiye'ye ne zaman geleceği merak ediliyordu! Tarih belli oldu
HABER... Dünya nefesini tutup takip etti! İki kutup görüştü
Zelenski'den Trump'a mektup! Yeni iş birliği teklif etti...