hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye'de IŞİD'e karşı ilginç ittifak

    Suriyede IŞİDe karşı ilginç ittifak
    expand

    Suriye'de IŞİD tehdidine karşı ilginç bir ittifak yapıldı. PKK'nın Suriye kolu YPG ile Özgür Suriye Ordusuna bağlı muhalif gruplar ortak eylem merkezi kurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YPG'nin kontrolündeki bölgede düzenlenen bir askeri törenle ilan edilen "eylem merkezi" bölgedeki aktif güçlerden oluşuyor. IŞİD'e karşı savaşacak ortak gücün adı ise "Burkan El Fırat" olarak ilan edildi.

    YPG ile Özgür Suriye Ordusu arasında kurulan ortak gücün amacının, IŞİD'in elindeki bölgeleri kurtarmak olduğu belirtildi.
     
    IŞİD'e karşı kurulan ittifakın içinde Türkiye'ye yakınlığıyla bilinen İslami Cephe bileşeni Tehvid Tugayı da bulunuyor.

    "Süleyman Şah bölgesi de kurtarılacak"

    Halep’in kuzeydoğusunda, PKK bağlantılı Demokratik Birlik Partisi (PYD) tarafından kurulan Kobane Kantonu’nun Savunma Bakanı sıfatıyla Hürriyet’e konuşan İsmet Şıhasan ittifakın amacının IŞİD zulmünü durdurmak ve örgütü Halep ve Rakka’da kontrol altında tuttuğu yerlerden çıkarmak olduğunu söyledi.

    İttifakın IŞİD’i çıkartmayı hedeflediği bölgeler arasında, Cerablus, Rakka, Minbic, Sırrin ve Suriye’deki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu Karakozak Köyü de var. Süleyman Şah Türbesi Türk askerleri tarafından korunurken, içinde bulunduğu bölge IŞİD’in kontrolünde.

    İttifak talebinin İslami Cephe ve ÖSO’dan geldiğini iddia eden Şıhasan, meşru müdafaa dışında Suriye ordusuna karşı bu gruplarla birlikte hareket etmelerinin söz konusu olmadığını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow