hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye'den "tampon bölge" tepkisi

    Suriyeden tampon bölge tepkisi
    expand

    Suriye, topraklarında tampon bölge oluşturulmasını kesinlikle kabul etmeyeceklerini yineledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye resmi ajansı SANA'da yer alan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Topraklarımızın hiçbir bir noktasında herhangi bir gerekçeyle tampon bölge oluşturulmasını ve yabancı güçlerin topraklarımıza düşmanca müdahale etmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Suriye, dostlarıyla birlikte istişare ederek milli egemenlik, barış ve toprak bütünlüğünün korunması için gereken tedbirleri alacaktır" denildi.

    Türkiye'nin, saldırılardan kaçan Suriyeli sivil halkın sığınması için oluşturulmasını istediği güvenli bölge talebinin eleştirildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

    "Suriye halkı, geleceğini ve tercihlerini belirlemede hak sahibidir. İçişlerine karışılmasına müsaade edilemez. Bu, uluslararası hukuk ile BM sözleşmelerinin ilke ve hedeflerinin apaçık ihlalidir. Türkiye hükümeti, Suriye'deki krizin başladığı günden bu yana egemenliğini tehdit etmeye, sistemli şekilde ülkedeki istikrarı ve toprak bütünlüğünü hedef almaya devam ediyor. Bu hükümet, silahlı terör örgütlerine siyasi, askeri ve lojistik her türlü desteği sağladı, onları barındırdı, eğitti, finanse etti, silahlandırdı, 83'den fazla ülkeye mensup teröristlerin geçişinde kolaylık sağladı."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada "Türkiye'nin Suriye ve Irak'ı vuran bir terör üssü haline geldiği ve bunun bölge ülkelerini de tehdit ettiği" öne sürüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow