hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tecavüzcüden kan donduran ifadeler! Bunları söyleyen insan olamaz...

    Tecavüzcüden kan donduran ifadeler Bunları söyleyen insan olamaz...
    expand

    2012 yılında Hindistan'da bir otobüste yaşanan toplu tecavüz olayı yalnızca Hindistan'ı değil tüm dünyayı ayağa kaldırmıştı. Saldırıyla ilgili olarak idam cezasına çarptırılan Mukesh Singh karara itiraz etti. Singh'in itiraz gerekçeleri ise "insanlık öldü" dedirtecek cinsten.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Singh BBC4 kanalı için çekilen bir belgesel için vahşi olayı anlattı ve bakın nasıl ifadeler kullandı...

    "KADIN VE ERKEK EŞİT DEĞİLDİR"

    "Düzgün bir kız akşam 9'da dışarda gezmez. Yaşanan bir tecavüzde kadınlar erkeklerden daha suçludur. Kadın ve erkek asla eşit değildir. Akşamları barlarda, diskolarda gezerek yanlış şeyler yapmak, yanlış kıyafetler giymek değil, ev işleri ve temizlik yapmak kadınların işidir. Zaten kadınların yüzde 20'si düzgündür..."

    "TECAVÜZE DİRENMEMELİLER"

    "Tecavüze uğrayan kadınlar buna direnmemeliler. Tek yapmaları gereken sessiz kalarak tecavüze izin vermek. Böylece tecavüz eden kişiler "işleri bittikten sonra" onları bırakıp gider. Ölüm cezası ile yargılanan tecavüzcünün ölüm cezası ile ilgili söyledikleri de insanın aklını durduracak cinsten. Singh'e göre tecavüzcüleri idam etmek "çok aptalca" çünkü eski sistemde tecavüzcüler saldırıdan sonra kurbanlarını bırakıyorlar. Ancak bu yeni ceza sistemi sebebiyle kurbanlarının konuşmasını engellemek için onları canlı bırakmayacaklar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    JYOTI 13 GÜN DAYANABİLMİŞTİ

    23 yaşındaki tıp öğrencisi Jyoti Singh erkek arkadaşıyla birlikte sinemadan dönerken ,Mukesh Singh'in de içinde bulunduğu 5 kişinin tecavüzüne uğramıştı. Jyoti; genital bölgesinde, iç organlarında ve karın bölgesinde ciddi yaralar almış bir şekilde hastaneye kaldırılmıştı. 13 gün boyunca yoğun bakımda hayatta tutulmaya çalışılan 23 yaşındaki kızın vücudu bu duruma daha fazla dayanamamış ve Jyoti hayatını kaybetmişti. Genç kızın ölümünden sonra Hindistan ayağa kalkmış ve haftalarca süren protesto eylemleri yaşanmıştı. Olay hem Hindistan'da hem de dünyanın pek çok ülkesinde kadın hakları örgütlerini sokaklara dökmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow