hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terör 1 yılda 18 bin can aldı

    Terör 1 yılda 18 bin can aldı
    expand

    Global Terör Endeksi'ne göre IŞİD, El Kaide, Boko Haram ve Taliban gibi dini kökenli terör örgütleri, terör kaynaklı ölümlerin üçte ikisinden sorumlu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya genelinde bir yılda 18 bin kişinin terör nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Rakamlar Global Terör Endeksi'ne ait.

    Avustralya merkezli Ekonomi ve Barış Enstitüsü (IEP)  tarafından 162 ülke genelinde yapılan değerlendirme,  terörün geçtiğimiz yıl, 2012 yılına göre yüzde 60 oranında arttığını gösteriyor.

    Rapora göre, 18 bin ölümün üçte ikisi, IŞİD, El Kaide, Boko Haram ve Taliban gibi dini kökenli terör örgütleri tarafından işlendi.

    11 Eylül milat oldu

    Dünya genelinde terör olaylarının, 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından hızla artış gösterdiğini ortaya koyan Global Terör Endeksi, 2002 yılında 4 bin civarında olan terör kaybının, bugün 18 bine ulaştığını gösteriyor.

    Terör nedeniyle yaşanan ölümlerin çoğunluğu Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde görülüyor. Rapora göre, bir önceki yılla kıyaslandığında yüzde 164 oranında artan terör, 2013 yılında sadece Irak'ta 6 bin 500 kişinin hayatına mal oldu. Terör nedeniyle en çok can kaybının yaşandığı ülkeler sıralamasında Irak'ın ardından Suriye,Pakistan ve Nijerya gibi ülkeler geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teröristlerin çoğunlukla bomba kullanarak insanları öldürdüğü belirtilen Global Terör Endeksi'ne göre, bombalı intihar eylemleri yüzde 5 civarında bulunuyor.

    Seri katil Manson evlenecek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow