hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye IŞİD'le mücadelede daha büyük rol üstlenecek"

    Türkiye IŞİDle mücadelede daha büyük rol üstlenecek
    expand

    "Türkiye IŞİD'e karşı mücadelede daha büyük bir rol üstlenmeye hazırlanıyor." İddia İngiliz The Guardian gazetesine ait. Simon Tisdall imzalı haberde, Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadelede ne tür adımlar atabileceğinden bahsediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yazıda, terörle mücadelenin dışında "Türkiye'nin Iraklı ve Suriyeli Kürtlerin bölgede güçlenmesini önleme amacında" olduğu belirtiliyor.

    Türkiye'nin aylarca geride durduğunun belirtildiği Guardian'ın yazısında örgüte yönelik mücadelede artık daha büyük rol oynayacağı ifade ediliyor.

    Yazıyı kaleme alan Tisdall, Türkiye'nin Suriye ve Irak'a asker gönderme ihtimalinin olduğunu belirtiyor.

    Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika'daki "kara harekatı olmadan kalıcı bir çözüm olmayacağı" sözleri hatırlatılıyor.

    Yazıda, "Ankara, IŞİD'e karşı uluslararası operasyonun, istifasını istediği ESAD'In Şam'daki Alevi rejimi cesaretlendireceği endişesi taşıyor" ifadeleri kullanılıyor.

    Makalede ayrıca IŞİD'e yönelik mücadelede Türkiye'nin askeri operasyona doğrudan katılması ve Türkiye kontrolünde olacak bir tampon bölgenin oluşturulmasının Kürtlerin kendi kendilerini yönetme arzularının dizginlenmesine hizmet edeceği iddia ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow