"Türkiye 'Yeni Osmanlıcılık' peşinde"

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Abdullahiyan, IŞİD eliyle Beşar Esad rejiminin düşmesinin İsrail'in güvenliğini yok edeceğini savundu. Abdullahiyan, "Türkiye bölgede 'Yeni Osmanlıcılık' peşinde. Biz, onları ve diğer ülkeleri, Suriye'ye girmeleri durumunda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacakları konusunda uyardık" diye konuştu.
İran merkezli Farda News Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Abdullahiyan bölgedeki gelişmelerin ele alındığı oturumda Suriye ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Abdullahiyan, "Eğer IŞİD karşıtı koalisyon güçleri, Suriye'deki yönetimi ve rejimi, IŞİD eliyle değiştirmek isterlerse, bunun sonucunda İsrail'in dahi güvenliği kalmayacaktır" dedi.
Türkiye'nin Suriye konusundaki rolüne değinen Abdullahiyan, "Her ne kadar dostumuz Türkiye ile aramızda Suriye'yle ilgili anlaşamadığımız konular var olsa da, onları ve Amerikalıları, Esad'ın gitmesi veya kalmasına Suriye halkının karar vermesi gerektiği konusunda uyarmıştık" ifadelerini kullandı.
Esad'ın ömür boyu Cumhurbaşkanı olarak kalması konusunda bir ısrarlarının söz konusu olmadığını ifade eden Abdullahiyan, "Fakat teröristlerin, gerçek muttefiklerimizden birini direniş cephesinde düşürmesine de izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
Abdullahiyan, "Türkiye bölgede 'Yeni Osmanlıcılık' peşinde. Biz, onları ve diğer ülkeleri, Suriye'ye girmeleri durumunda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacakları konusunda uyardık" diye konuştu.
Bölgedeki unsurlara dikkati çeken Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Biz müttefikimizi savunmak için gerekli gördüğümüz herşeyi yapmaya hazırız. Bölgede öyle gruplar var ki, bizim, işin içerisine girmemize dahi gerek kalmaz" sözlerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…