hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tutankhamun'un gerçek yüzü ortaya çıktı!

    Tutankhamunun gerçek yüzü ortaya çıktı
    expand

    Mısır'ın çocuk kralı Tutankhamun'un gerçek yüzü ve vücudu bilim adamlarının kralın kalıntıları üzerinde yaptığı araştırmalar sonucunda ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Araştırmacıların iki binden fazla tarama yaparak yaptığı genetik analize göre Tutankhamun'un anne ve babası da kardeşti. Çocuk kralın altından yapılma maskesinde gösterilen "ihtişam ve sert" yüz hatları da aslında birer yanılsamadan ibaret... Bilim adamlarına göre Tutankhamun aile içi evlilikten ve cinsel birleşmeden oluşan genetik rahatsızlıklara sahipti. Dişlek olduğu tahmin edilen Tutankamon'un bunun yanında "çarpık ayak" rahatsızlığına da sahipti. Bilinen genel kanının aksine Tutankhamun'un at yarışı tutkusuna sahip olması fiziksel olarak mümkün değildi ve hatta genç firavun yürümek için değnek kullanıyordu. Genç kralın bir at yarışı sırasında cinayete kurban gittiği ya da bir yarış kazasında hayatını kaybettiği en yaygın teoriler arasında bulunuyor. Araştırmacılara göre Tutankhamun'un "çarpık ayak" rahatsızlığı bu ihtimali tamamen ortadan kaldırıyor. 

    1922 YILINDA KEŞFEDİLMİŞTİ

    M.Ö. 1361 ile 1352 yılları arasında saltanat süren çocuk firavun Tutankhamun’un mezarı, 1922 yılında Howard Carter tarafından bulundu. Mısır’ın önemli tarihi altın mirasları arasında yer alan mezarda, kralın vücudu, 1-2 mm. kalınlığında ve 90 kg. ağırlığında saf altından yapılma bir çarşafın içine yerleştirilmiş, baş kısmı ise dövme altından bir maske ile kaplanmıştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow