Viyana'da "İmam Hatip" protestosu

Avusturya'nın başkenti Viyana'da inşaatı devam eden İmam Hatip lisesi aşırı sağcı parti Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) taraftarlarınca protesto edildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Gösteriye yaklaşık 250 kişi katıldı.
FPÖ Genel Başkan Yardımcısı Johann Gudenus eylemcilere hitaben yaptığı konuşmasında "Çocuk kreşleri dahil Avusturya'da aşırı dinci yetiştiren tüm okullara karşıyız. İslam okulları olabilir ama bu okullar militan yetiştirme kampı haline dönmesin" açıklamasında bulundu.
Viyana'nın Onbirinci bölgesinde inşaatı süren İmam Hatip Lisesi önünde toplanan protestoculara karşılık, yaklaşık 100 kişilik solcu bir grupta karşı eylem düzenledi. Solcu eylemciler "Irkçılığa ölüm" yazılı pankartlar taşıdılar.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Geri dönüşü yok! Buzulların yüzde 40’ı eriyecek...
İngiltere'den 'savaş' hazırlığı! Starmer “tehditler acil” diyerek duyurdu: Denizaltılar, uçaklar, füzeler…
İstanbul'daki Rusya-Ukrayna görüşmesi... Çırağan'da hangi başlıklarda anlaşmaya varıldı? Liderler zirvesi hazırlığı...
İstanbul'daki Türkiye-Rusya-Ukrayna toplantısı... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Asıl olan sürdürülebilir bir barışın sağlanmasıdır
Musk yalan mı söylüyor? Grok mor göz savunmasına inanmadı