hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yemen'de sıcak saatler!

    Yemende sıcak saatler
    expand

    Yemen'de hükümetin istifa ettiği bildirildi. Hükümetin istifasından bir süre sonra Cumhurbaşkanı Abdurabbu Hadi Mansur'un da istifa ettiği bildirildi. Bu gelişmelerin ardından Meclis Başkanı er-Rai'nin Cumhurbaşkanı'nın istifasını kabul etmediği açıklaması geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yemen Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai'nin, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin istifasını kabul etmediği ve meclisi olağanüstü toplantıya çağırdığı bildirildi.

    Parlamento kaynaklarından alınan bilgiye göre, Meclis Başkanı Rai, hükümetin ardından istifasını sunan Hadi'nin talebini geri çevirdi. Rai, gelişmeleri görüşmek üzere meclisi acil oturum düzenlemeye çağırdı. Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet, "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği ve mutabık olunan anlaşmalara uymadığı" gerekçesiyle kısa bir süre önce istifasını Cumhurbaşkanı Hadi'ye sunmuştu. Bahhah, istifa gerekçesini yazdığı açıklamasında, "Olanlar ve ileride gerçekleşecek olaylarda taraf olmamak, bizim dışımızdakilerin yaptıkları nedeniyle Allah ve halk önünde sorumluluk taşımamak için istifamızı sunmaya kararverdik" ifadesini kullanmıştı. Hükümetin ardından kısa bir süre sonra istifa eden Cumhurbaşkanı Hadi, Meclis Başkanı Rai'ye sunduğı istifa dilekçesinde, "Barışçıl geçiş sürecine üstüngelen gelişmeler üzerine, uğruna birçok şeyi göze aldığımız hedefleri gerçekleştirmeye güç yetiremeyeceğimiz için sizden ve meclisinizden özür dileyerek Cumhurbaşkanlığı görevimden istifa ediyorum" açıklamasına yer vermişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CUMHURBAŞKANI İSTİFA ETTİ

    Yemen'de hükümetin istifasının ardından Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin de istifa ettiği bildirildi. İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, hükümetin istifasını sunmasının ardından Cumhurbaşkanı Hadi'nin de istifa ettiğini belirtti. Yetkili, Hadi'nin istifa gerekçesine ilişkin ise bilgi vermedi.

    HÜKÜMET İSTİFASINI SUNDU

    İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir hükümet yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümetin, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye istifasını sunduğunu belirtti.Yetkili, istifa kararının kesin olduğunu sözlerine ekledi. Uzun süredir siyasi çatışmaların devam ettiği Yemen'de, CumhurbaşkanıAbdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırısıyla daha da tırmanmıştı.

    Bu gelişmelerin ardından önceki gün, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girdiği iddia edilmişti. Daha sonra Husi Ensarullah Hareketi ile Cumhurbaşkanı Hadi arasında,"anayasa taslağında değişikliğe gidilmesi, Barış ve Ulusal Ortaklık Anlaşması'nın uygulamaya geçirilmesi ve güvenlik alanında yaşanan sıkıntıların en kısa zamanda giderilmesi" konularında anlaşma sağlandığı açıklanmıştı. Ayrıca Husiler'in, bin Mübarek'i serbest bırakma teminatı verdiği ifade edilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Etiyopya'da Erdoğan'ı karşılama töreninde şok!

    Dünyadan iki garip haber!

    Hostesler itiraf etti! Para karşılığı...

    Ermeni diasporasından Türkiye hamlesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow