hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yemen'de mülteci kampına füze düştü! En az 40 ölü...

    Yemende mülteci kampına füze düştü En az 40 ölü...
    expand

    Yemen'de Suudi Arabistan liderliğindeki hava saldırılarında 5. güne girildi. Hedefte isyancı şii Husilerin kontrolündeki başkent Sana ve Aden var. Ancak gelen haberlere göre hava saldırılarında Yemen'in kuzeyinde bir mülteci kampı vuruldu en az 40 ölü var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamptaki insani yardım görevlilierinin verdiği bilgiye göre hedefte aynı bölgede bulunan Husilere ait bir askeri tesis vardı. Ancak atılan füzelerden biri 150 bin mültecinin kaldığı Mazrak mülteci kampına isabet etti. İlk bilgilere göre 40 kişi yaşamını yitirdi.

    Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun vurduğu hedefler arasında, Sana'da Husi militanlarının kontrolündeki cumhurbaşkanlığı sarayı ile Muha kenti de var

    Husilerin kontrolündeki Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre dünkü saldırılarda 35 kişi öldü, 88 kişi yaralandı. Yemen'de hava saldırılarının yanı sıra tahliye operasyonu da sürüyor. Aden'deki diplomatlarını tahliye eden Suudi Arabistan'dan sonra koalisyona desteğini açıklayan Hindistan ve Pakistan da vatandaşlarını Yemen'den tahliye ediyor. Çin de 400 vatandaşını tahliye için düğmeye bastı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow