hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yemen'e saldırıda Sana Havaalanını ve kışla vuruldu

    Yemene saldırıda Sana Havaalanını ve kışla vuruldu
    expand

    Yemen'de Husilere karşı yürütülen Suudi Arabistan öncülüğündeki "Kararlılık Fırtınası" adlı saldırı çerçevesinde, başkent Sana'nın kuzeyindeki Sana Uluslararası Havaalanı ile Es-Sum kışlasını hedef alan hava saldırısı düzenlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emniyet güçlerinden alınan bilgiye göre, hava saldırısında, Şii Husi militanların kontrolündeki Sana Uluslararası Havaalanı'nın pist ve bekleme salonu vuruldu.

    Koalisyon uçaklarının, başkent Sana'nın kuzeyindeki Erheb bölgesinde bulunan Husilere ait Es-Sum kışlasına da hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

    Yemen'in batısında bulunan Taiz ve el-Hudeyde kentlerindeki Şii Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ait hedeflerin de bombalandığı bildirilmişti.

    İbb'de aşiretler Yerel Meclisin kontrolünü aldı

    İbb kentine bağlı Yarim bölgesinde düzenlenen hava saldırılarında 33 kişinin öldüğü, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

    Yerel kaynaklar, operasyonda İbb kentine bağlı Yarim bölgesinde yerleşim birimlerine yakın Husilere ait bir kontrol noktasının bombalandığı, saldırıda 18'i Husi militanı, 33 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda yaralı olduğunu kaydetti.

    Saldırının ardından silahlı aşiret mensupları Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) elindeki 7 kontrol noktası ve yerel meclis binasını kontrol altına aldı. Aşiret mensuplarının 6 Husi militanı esir aldığı ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olaya ilişkin Ensarullah Hareketi'nden ise henüz açıklama yapılmadı.

    Siyasi krizin devam ettiği Yemen'de Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i "geçici merkez" ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.

    Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.

    Operasyona, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor.

    'Fethullah Gülen mason iddiasına' açıklama

    Genel Sağlık Sigortası başvuru süresi 6 ay uzatıldı

    Erdoğan'dan yeni açıklama: "Ben öyle bir şey demedim"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow