hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan'da yeni Başbakan Çipras 4 "süper bakanlık" kuruyor

    Yunanistanda yeni Başbakan Çipras 4 süper bakanlık kuruyor
    expand

    Yunanistan'da erken genel seçimlerin ardından Radikal Sol İttifak'ın (SYRIZA) oluşturacağı yeni hükümette geniş yetkilere sahip dört "süper bakanlık" kurulacağı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunanistan'da bazı bakanlıkların iptalini veya birleştirilmesini öngören Cumhurbaşkanı kararnamesi Danıştay'a sunuldu. Kararnamede, yeni kurulacak dört "süper bakanlık" yer alıyor. Bu bakanlıklara geniş yetkiler verileceği belirtiliyor.

    Buna göre, İçişleri, İdari Reform ve e-Devlet Bakanlığı, Kamu Güvenliği ve Makedonya Trakya Bakanlıklarının birleştirilmesiyle "İçişleri ve Yeniden Yapılandırma Bakanlığı" oluşturulacak.

    Kalkınma ve Rekabet, Deniz-Ticaret, Turizm, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlıkları birleştirilerek "Denizcilik, Altyapı ve Turizm Bakanlığı" kurulacak.

    Çevre, Enerji, İklim Değişikliği, Tarım ve Gıda, Kalkınma ve Rekabet Bakanlıklarının birleşmesiyle "Üretim Yapılandırma, Çevre ve Enerji Bakanlığı" ortaya çıkacak.

    Ayrıca Kültür, Spor, Eğitim ve Din İşleri Bakanlıkları birleşerek "Kültür, Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı" olacak.

    Aynı kararnamede, Sağlık Bakanlığı'nın adı "Sağlık ve Sosyal Sigorta Bakanlığı" olarak değişirken, Çalışma ve Sosyal Sigorta Bakanlığı ise "Çalışma ve Sosyal Dayanışma Bakanlığı" adı altında çalışmalarına devam edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YSK'dan bağımsız adaylar kararı

    SYRIZA'yı iktidara taşıyan vaatler

    Sol da zafer sevinci kadar endişe de var

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow