hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altını alan kuyumcuya koşuyor

    Altını alan kuyumcuya koşuyor
    expand

    Altın fiyatlarındaki artışı fırsat olarak gören vatandaşlar ellerindeki altını bozdurmak için kuyumculara adeta akın ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Serdar Altınok konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Tüketicinin genellikle korunaklı liman olarak gördüğü altının son zamanlarda tasarruf aracı olarak görülmesi, bu nedenle yükseliş yakalandığında eldeki altının bozdurulması durumu yaşanıyor" dedi. Kuyumcu Ayaz ise "Son 1 hafta, 10 gündür iş yerlerinde halktan altın alma ciddi miktarda yükseldi. Fiyatların yükselmesi insanlar için bir fırsat oldu" şeklinde konuştu.

    Altın fiyatlarındaki artışı fırsat olarak gören vatandaşlar ellerindeki altını bozdurmak için adeta kuyumculara akın ediyor.

    Gazi Üniversitesi (GÜ) Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yastık altındaki birikimin tamamen elden çıkarılması gibi bir durumun olmadığını söyledi.

    Altında yaşanan yükselişin geçici olduğunu vurgulayan Altınok, "Tüketicinin genellikle korunaklı liman olarak gördüğü altının son zamanlarda tasarruf aracı olarak görülmesi, bu nedenle yükseliş yakalandığında eldeki altının bozdurulması durumu yaşanıyor. Altında zaten geçici bir yükseliş var. Belli bir süre sonra bu tekrar eski yerine dönecektir diye düşünüyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enerji Bakanı Yıldız: "Diyarbakır Belediyesi borcunu ödemeli"

    Devletin kasasını İstanbul doldurdu

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow