hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan'dan faizsiz kredi müjdesi!

    Başbakandan faizsiz kredi müjdesi
    expand

    Başbakan Davutoğlu, "Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere faizsiz kredi verilecek. Bu meslekleri yaşatmak bizim için bir görevse, sadece görev değil, emanetse, kültürel mirassa kredide faiz düşünülebilir mi? Bu mesleklerde çalışana faizsiz kredi verilecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu, Ankara Palas'ta düzenlediği basın toplantısıyla Kamu Yönetiminde Şeffaflık Programı'nı açıkladı.

    Yoksulluğa karşı çok ciddi ekonomik tedbirler alındığını, yoksulluk sınırının altında kalan vatandaşların sayısının azaldığını bildiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

    "G20 standartlarında, OECD standartlarında gelir dağılımını en iyi düzelten, günde 1 doların, 3 doların altında vatandaş bırakmayan, bu anlamda dünyada örnek gösterilen bir performans sergiledik. Bunda da 12 yıllık ilkeli, ısrarlı takibin sonucunda ortaya konan bir performans var.

    HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...

    Türkiye'de sadece kişi başına gelir, 2 bin 500 dolarlardan 11 bin dolarlara çıkarılak dünyaya örnek teşkil eden bir değişim yaşanmadı, 11 bin dolarlık ortalama gelirin toplum katmanlarına dağılımında da çok ciddi iyileştirmeler sağlandı, o anlamda önemli bir toplumsal değişim süreci yaşandı."

    Davutoğlu, sabah saatlerinde de "TESKOMB Yeni Türkiye Buluşması"na katıldığını, esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldiğini hatırlatarak, "2001'de Başbakanlık önünde yazar kasa fırlatan zor durumdaki esnaf ve sanatkarlarımız, bugün kullandıkları kredilerde dünyanın örnek teşkil eden kredi örgütlenmesi ile başlı başına başarı hikayesidir" dedi.

    Esnafın, 2002'de sadece 153 milyon Türk lirası kredi kullandığını, geçen sene ise kullanılan kredi miktarının 12,5 milyar lira olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Kaybolmaya yüz tutan mesleklerde faizsiz kredi de dahil olmak üzere sağladığımız imkanlarla önümüzdeki yıl 17 milyara yakın kredi kullanımını öngörüyoruz. Bunlar, toplumun omurgasını teşkil eden kurumsal kesimlerde hayat şartlarının ne kadar iyileştiğini gösteren olgulardır" diye konuştu.

    Altın yüzde 30 yükselecek

    Emeklinin gözü kulağı bu tarihte

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow