hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çevre denetiminde yeni döneme geçiliyor

    Çevre denetiminde yeni döneme geçiliyor
    expand

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre denetimlerinin etkin ve verimli izlenmesi amacıyla e-denetim uygulamasını hayata geçirecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla hayata geçirilecek e-denetim uygulaması, Avrupa'da ilk olacak.

    Uygulamayla, denetim tutanağı sahada online tutulacak. Bir tesise idari yaptırım uygulanırsa sistem üzerinde değişiklik yapma imkanı bulunmayacak.

    Bu sayede, yaptırımdan geriye dönüş mümkün olmayacak.

    Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü denetçisi sahada e-denetim sistemiyle tutanak tuttuğunda ya da idari yaptırım kararı verdiğinde, Bakanlığın merkezdeki birimleri bunları görebilecek. Böylece denetimlerin takibi merkezden anında yapılabilecek.

    Bakanlık, tutulacak kayıtlar ve denetimlerin istatiksel değerlendirmelerini sistem üzerinden detaylı yapabilecek. Doğru istatistiklerin elde edilmesiyle, denetimlerin daha planlı yapılması sağlanacak.

    Sistem, ayrıca uzun süreli dava süreçlerinin takibini ve vatandaş şikayetlerinin değerlendirilmesini kolaylaştıracak. E-denetim, sonraki aşamada Maliye Bakanlığı sistemine entegre edilerek, idari para cezalarının ödenip ödenmediği de takip edilebilecek.

    2015 model motosikletler görücüye çıktı

    Yılbaşı ikramiyesiyle nereden kaç ev alınır?

    Bankalar "yeni yıl kredisi" için yarışıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow