hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halkbank katılım bankası kuracak

    Halkbank katılım bankası kuracak
    expand

    Halkbank Yönetim Kurulu, bir katılım bankası kurulması, bankanın kuruluş ve faaliyet işlemleriyle ilgili olarak yasal ve idari izinler ile diğer işlemlerin yerine getirilmesi için Genel Müdürlüğe yetki verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konu ile ilgili karar dün akşam KAP'a yapıldı.

    Bu arada Halkbank 3.çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.4 artışla 601.5 milyon lira net kâr sağladı.

    Halkbank'ın HALKB.IS üçüncü çeyrekte net kârının, net faiz gelirlerindeki artışa karşılık takipteki kredileri için daha fazla karşılık ayıracak olması nedeniyle geçen yılın aynı çeyreğine göre yatay kalması bekleniyordu.

    Reuters anketine katılan dokuz kurumun tahminlerine göre Halkbank'ın üçüncü çeyrek net kârının yıllık yüzde 0.86 artması, bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 7 düşüşle 587 milyon lira olmasını bekliyorlardı.

    Bankanın KAP'a açıkladığı finansal tablolarına göre 9 aylık net karı ise 1.76 milyar lira oldu ve geçen yılın aynı dönemindeki 2 milyar liraya göre yüzde 12 geriledi.

    Banka'dan dün akşam yapılan yazılı açıklamaya göre, Halkbank, yılın 3. çeyreğinde toplam kredilerini yüzde 12.7 artışla 126.1 milyar TL'ye, KOBİ kredilerinin de dahil olduğu ticari kredilerini ise yüzde 16.7 artışla 71.9 milyar TL'ye yükseltti.

    Açıklamada, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu şunları söyledi:

    "Türkiye yılın ilk yarısında yakaladığı başarılı büyüme rakamlarıyla pek çok Avrupa Birliği ülkesini geride bıraktı. Avrupa Merkez Bankası'nın son dönemde likiditeyi arttırıcı yönde aldığı kararlar, ABD Merkez Bankası'nın varlık alımlarını sonlandırmasından kaynaklanan endişeleri bir ölçüde dengelemektedir. Bu durum finans sektörü ve bankaların kârlılık oranları üzerinde de etkili olacaktır. Sektörün güçlü mali yapısını, sermaye yeterliliğini ve karlılığını önümüzdeki dönemlerde de koruyacağını düşünüyoruz. Biz de Halkbank olarak 2014 yılını hedeflerimiz doğrultusunda tamamlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

    En iyi iPad uygulamaları

    Düşük maaşla para biriktirmenin 9 yolu!

    Türk CEO'lar hangi üniversitelerden mezun?

    Cep telefonunu bakterilerden korumanın yolları

    En kârlı 20 şirket

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow