hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası döviz repo faizlerini düşürdü

    Merkez Bankası döviz repo faizlerini düşürdü
    expand

    Merkez Bankası (TCMB) Türkiye'de dengeli büyümenin ve sermaye akımlarının sürekliliğini desteklemek amacıyla, döviz depo piyasasında bir hafta vadeli borçlanma faizlerini aşağı çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TCMB'den yapılan yazılı açıklamaya göre bir hafta vadeli döviz depo faiz oranı dolar için yüzde 10'dan yüzde 7.5'e, euro için yüzde 10'dan yüzde 6.5'e indirildi.

    Açıklamada, "Önümüzdeki aylarda gerçekleşmesi beklenen küresel para politikalarının normalleşme sürecinde Türkiye'de dengeli büyümenin ve sermaye akımlarının sürekliliğini desteklemek amacıyla, döviz depo piyasasında bankalara tanınan borçlanma limitleri çerçevesinde TCMB'den alabilecekleri döviz depolarının faiz oranları gözden geçirilmiştir" denildi.

    Kararın 9 Ekim'den itibaren geçerli olacağı belirtilen açıklamada, "Bankaların döviz ve efektif piyasalarında toplam 10.8 milyar dolar işlem yapma limitleri bulunmaktadır. Bu limitler bankaların bilanço büyüklüklerinde ve TCMB rezervlerinde görülen artış dikkate alınarak, 10 Aralık 2014 tarihinde düzenlenecek '2015 Yılı Para ve Kur Politikası' basın toplantısında güncellenecektir" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow