hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel okul teşvik başvuruları yarın sona eriyor

    Özel okul teşvik başvuruları yarın sona eriyor
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okullara yönelik verilecek eğitim öğretim teşviki için başvuru süresi yarın sona erecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğitim ve öğretim desteği almak isteyen özel okullar ve öğrenciler, yarın saat 17.00'ye kadar başvurularını yapabilecek.

    Destekten yararlanmak isteyen özel okullar, başvuru takviminde yer alan tarihlerde okul yöneticileri tarafından MEBBİS'te yer alan "Özel Öğretim Kurumları Modülü" üzerinden, veliler ise öğrencinin okuduğu okul müdürlüğü ve e-Okul'daki "Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği" menüsünü kullanarak başvurularını yapacak.

    Eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait 2014 yılı haziran ayı toplam gelir durumunu gösteren resmi belge ile üniversitede eğitim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu gösteren belgeler müracaat esnasında okul müdürlüklerine teslim edilecek.

    Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin velileri 5-9 Eylül'de, e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapacak.

    Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfları) öğrenim görecek, yaşları 48-66 ay arasında olan öğrencilerin velileri de teşvik için internet yoluyla, e-Okul'daki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği menüsü üzerinden başvuru yapabilecek.

    Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerin velileri ise okul öncesi eğitim yapılan resmi okullara aday kayıtlarını yaptırarak, eğitim ve öğretim desteği için yine internet üzerinden e-Okul'daki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği menüsünü kullanarak başvuru yapabilecek.

    Azınlık okullarına başvurular

    İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri, eğitim ve öğretim desteği için e-Okul üzerinden öğrencinin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüklerine başvurabilecek.

    Azınlık okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri de eğitim ve öğretim desteği için öğrencinin kayıtlı olduğu veya tercih edeceği azınlık okul müdürlüklerine başvuracak.

    Veliler, eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan çocuklarının kayıtlarını, tercih doğrultusunda yerleştirilen okula yaptırmadıkları takdirde, eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybedecek.

    Veliler, okulların ilan etmiş oldukları yıllık eğitim ücretinin Bakanlıkça karşılanacak eğitim ve öğretim desteğinin dışında kalan tutarını ayrıca okula ödeyecek. Bu nedenle velilerin, kayıt yaptıracakları okulların ücretleri ve diğer şartları hakkında bilgi edinip tercihlerini belirlemeleri gerekiyor.

    Eğitim desteği verilecek özel okullar ile destekten yararlanabilecek öğrenciler, 28 Ağustos'ta ilan edilecek. 4 Eylül'de ise destek verilecek özel okul kontenjanları duyurulacak. Destekten yararlanacak öğrencilerin tercihleri 5-9 Eylül'de alınacak.

    Yerleştirme sonuçlarının 10 Eylül Çarşamba günü belli olmasının ardından kesin kayıtlar bu tarihten itibaren 18 Eylül'e kadar yapılacak. Yedek öğrenci kayıtları ise 19 Eylül Cuma günü ilan edilip, 22-30 Eylül'de gerçekleştirilecek.

    Ünlü kalp cerrahı Bingür Sönmez'e silahlı saldırı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow