hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kazova işçilerinden çağrı: Dokuma makinaları bizimdir!

    Kazova işçilerinden çağrı: Dokuma makinaları bizimdir
    expand

    Çalıştıkları fabrika kapatılınca hiçbir açıklama yapılmadan ve tazminatsız işten atılan Kazova Tekstil işçilerinin direnişi önemli bir dönemece girdi. Yarın Rami'deki atölyede işçi alacaklarına istinaden makinaların satış işlemi gerçekleşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Böylece makinaların işçilere mi kalacağı, yoksa el mi değiştireceği belli olacak.

    Makinaların atölyelerinde kalmasını isteyen işçiler, "Genç kooperatifimizin geleceği için bir kez daha desteğinize ihtiyacımız var" diyor.

    Yapılan açıklama şöyle:

    "Direnişte ekmeğimizi bölüşen, ürettiğimiz kazakları satın alan, tanıtan, dağıtan herkesi 27 Ocak günü saat 09.00'da atölyemize bekliyoruz.

    İşçilerle birlikte sabah erkenden hazır olmak isteyenleri 1 gece önceden (26 Ocak Pazartesi gecesi) tulumlarıyla birlikte atölyemizde, sıcak çay ve şarkılarımızla birlikte misafir ediyoruz."

    Nasıl gidilir?

    Hacı Eşref Sokak, No: 12, Kat: 4, İzi İş merkezi, Rami Otopazarı, Eyüp.

    Metrobüsle Edirnekapı durağında inin. Tramvaya aktarma yapıp Rami durağında inin, A çıkışından çıkın. OPET ve Rami Otopazarı arasındaki yoldan girin, sağdaki ilk sokak Hacı Eşref sokak.

    İletişim için:

    (0543) 976 18 48 - (0535) 722 85 82

    KAZOVA İŞÇİLERİ DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYOR!

    Ne olmuştu?

    Kazova fabrikası Ocak 2013'te kapandı, 94 işçi tazminatları ve maaşları verilmeden işten çıkarıldı. Patronlar Ümit Somuncu ve Mustafa Umut Somuncu fabrikanın çoğunu bir gecede boşaltarak kayıplara karıştı.

    11 işçi önce fabrika önüne çadır açıp direnişe başladı. Sonra işçilerin toplu olarak düzenlediği Cumartesi eylemlerine katıldılar, haklarını alamadan işten atılan diğer işçilerle Taksim'den Galatasaray'a yürüdüler.

    1 Mayıs 2013'ten sonra Taksim'de eylem yapmak istediklerinde, polis copu ve biber gazıyla engellendiler. 28 Haziran'da, kendi deyimleriyle "Gezi direnişinden aldıkları güçle" fabrikayı işgal ettiler.

    14 Eylül'de fabrikada kalan malzemelerle ilk kez kazak üretmeye başladılar. İlk ürettikleri kazakları, hapisten kendilerine destek mektubu gönderen kadın ve çocuk mahpuslara yolladılar. Kasım 2013'te açtıkları davalardan birini kazanan işçiler, alacaklarına karşılık işgal ettikleri fabrikadaki makinelerin sahibi oldular.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow