hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Madenciler fazla çalışıp 2 gün güneşi görecekler

    Madenciler fazla çalışıp 2 gün güneşi görecekler
    expand

    Türk-İş Başkanı apar topar TBMM Sağlık Komisyonu'na geldi, "Yer altı maden işçileri fazla çalışsın ama 2 gün güneşi görsünler" dedi. Başkanın talebi, iktidar ve muhalefetin mutabakatıyla kabul edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soma kazasının ardından dönemin Başbakanı Erdoğan'ın isteğiyle yeraltı maden işçilerinin günlük çalışma süresi 6 saat ile sınırlandırıldı. Ancak bu sınırlama, hem maden sahiplerinin hem de sendikaların itirazlarına neden oldu. Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre, yeni torba yasa tasarısına eklenmek üzere Ak Parti'nin günlük çalışma süresini 7 saate çıkarmak için önerge vereceğini öğrenen Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, apar topar Meclis'e geldi.

    Dün Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in de yer aldığı alt komisyona gelen Atalay, Hürriyet'e "Sayın Cumhurbaşkanı o zaman yer altı maden işçisinin çalışma süresini 6 saate indirdi ama biz şimdi günde 1.5 saat fazla çalışalım 2 gün izin yapalım, diyoruz. Bu işçiler 2 gün güneşi görsünler, yüzleri kanlansın, kemikleri güçlensin, istiyoruz" dedi.

    Tasarının 30.maddesine ilişkin görüşmeler bugüne kalırken, Ergun Atalay hem iktidar hem de muhalefet partilerini ikna etti ve mutabakatla yer altı maden işçilerinin günde 7.5 saat çalışarak haftada 2 gün izin yapmalarını kabul ettirdi.

    Kredi çekip aldığı bilete 3 milyon TL çıktı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow