hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muharrem Yılmaz hükümetten baskı gördü mü?

    Muharrem Yılmaz hükümetten baskı gördü mü
    expand

    TÜSİAD Yönetim Kurulu eski Başkanı Muharrem Yılmaz, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında istifa sürecine ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜSİAD Başkanlığından istifa eden Muharrem Yılmaz, neden istifa ettiğini açıkladı. İstifa kararını kendisinin vermesi gereken bir karar olduğunu belirten Muharrem Yılmaz, "TÜSİAD'ın benim yüzümden yıpratılabilecek bir ortam oluşmuştu. Bu benim vermem gereken bir karardı" dedi.

    TÜSİAD Başkanlığından istifa eden Muharrem Yılmaz, CNN Türk'te Emin Çapa'nın konuğu oldu. Çapa'nın, "İstifa sürecinin sebepleri arasında hükümetin baskı yapması var mı? Hükümetten baskı gördünüz mü?" şeklindeki soruya, "Kendi işinizde risk alabilirsiniz. Ama bir emanet üstlenmişseniz hassas olmak zorundasınız. Bunu arkadaşlarıma taşıtamazdım. İnsan kendi işinde risk alabilir. Başkalarının emanetini üstlenmişseniz yalpalamamalısınız. İstifa kararımda hükümetin baskısının bir etkisi olmadı. Bu görevin zor bir emanet olduğunu, görev bana teslim edildiği gün biliyordum. Ama hükümetin baskısının bir etkisi olmadı." yanıtını verdi.

    TÜSİAD'IN YENİ BAŞKANI HALUK DİNÇER OLDU

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow