Rusya'dan doğalgazda indirim açıklaması

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Gazprom ile BOTAŞ'ın yüzde 10,25'lik doğalgaz indirimi konusunda anlaştıklarını ancak anlaşma metninin henüz imzalanmadığını belirtti.
Rusya Enerji Bakanı Novak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rus doğalgazını Türkiye
üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı projesinin iptaline ilişkin haberleri yalanladı.
Türkiye'den projenin iptaliyle ilgili kendilerine herhangi bir bildirimde bulunulmadığını belirten Novak, "Hükümetlerarası anlaşma üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bildiğimiz kadarıyla Türkiye de bu konuda çalışmalarını sürdürüyor" dedi. Novak, Rus enerji şirketi Gazprom ile BOTAŞ'ın yüzde 10,25'lik indirim konusunda anlaşma sağladığını da açıkladı.
Erdoğan ile Putin sonbaharda bir araya gelecek
Öte yandan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sonbaharda bir araya gelecek, görüşülecek ana konulardan biri doğalgaz boru hattı projesi olacak.
Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanan Türk Akımı projesinin 63 milyar metreküp kapasiteli olacağı duyurulmuştu. Bu miktarın 47 milyar metreküplük kısmı Avrupa'ya iletilirken, geri kalan 16 milyar metreküplük bölümünün Türkiye'nin iç piyasasında tüketilmesi öngörülüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YARIN SATIŞTA! BİM 13 Mayıs Salı Aktüel Ürünler Kataloğu: Bu Salı BİM'de Neler Var?
ING, 2025 için enflasyon ve döviz kuru tahminini açıkladı
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | 2025 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi: Artış olacak mı, ne zaman yatacak?
Bitcoin ve Ethereum'da sert yükseliş: Ticaret ateşkesi piyasaları harekete geçirdi
EMEKLİ PROMOSYONU 2025 | Bayram öncesi emekli ikramiyesinde rekabet kızıştı! Rakam 30 bin liraya dayandı… İşte en yüksek ödeme yapan banka