hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bank Asya hisseleri yeniden işleme açıldı

    Bank Asya hisseleri yeniden işleme açıldı
    expand

    Bank Asya hisseleri, geçen hafta Perşembe günü işleme kapatılmasının ardından bugün ikinci seansta tekrar işleme açılırken; volatil seyreden hissede sert dalgalanma görülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci seansa 0.69 liradan başladıktan hemen sonra 0.64 liraya kadar gerileyen hisse, daha sonra gelen alımlarla artıya geçerken; hisse fiyatı 0.73 liraya kadar yükseldi.

    Bank Asya hisseleri saat 1429'da yüzde 2.9 yükselişle 0.71 liradan işlem görüyor.

    Hisseleri 7 Ağustos'ta 1.24 liradan işleme kapatılan Bank Asya, yaklaşık bir ayın ardından 15 Eylül'de yeniden işleme açılmış; ancak sert fiyat dalgalanması nedeniyle hisse geçen hafta Perşembe günü yeniden işleme kapatılmıştı. Hisseler işleme kapandığı sırada yüzde 7.81 primle 0.69 lirada bulunuyordu.

    Borsa İstanbul'dan bugün ikinci seans öncesi KAP'a yapılan açıklamada, Bank Asya hisselerinin saat 1400'ten itibaren 0.69 lira baz fiyat ve artı eksi yüzde 10 fiyat marjı ile yeniden işleme açılacağı bildirildi.

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bank Asya'ya ilişkin olarak BDDK'nın adım atması gerektiğini belirtmişti. Faaliyetlerinin kesintisiz sürdüğünü ve tüm talepleri yerine getirdiğini kaydeden Bank Asya ise sermayesini nakden yüzde 25 artırma kararı almıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow