hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatem Yavuz hayvanseverlere 'FOK You' dedi!

    Hatem Yavuz hayvanseverlere FOK You dedi
    expand

    Modacı İvana Sert ile olan ilişkisiyle gündeme gelen ünlü işadamı Hatem Yavuz, bu kez 9. İstanbul Deri Fuarı’nda kullandığı “FOK You” sloganı ile yeniden gündemde. Deri fuarına katılan Yavuz, kullandığı “FOK you” sloganı ile hayvanseverleri kızdıracağa benziyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Fok derisi ticaretinin yüzde 82’sini elinde bulunduran Türk işadamı, batı ülkelerinde bulunan hayvan hakları derneklerinin ikiyüzlü davrandıklarını iddia ederek bu sloganı onlara ithaf ettiğini dile getirdi.

    Adı, İvana-Yurdal Sert çiftinin boşanma davasıyla Türkiye’de gündeme gelen ünlü iş adamı Hatem Yavuz, 9. İstanbul Deri Fuarı’nda kullandığı “FOK You” sloganı ile hayvanseverleri kızdıracağa benziyor.

    12 yıldır fok derisi ticareti ile ilgilenen Yavuz, kendisiyle aynı adı taşıyan şirketiyle kısa zamanda dünyada tekel haline gelmiş. Yarattığı teknoloji, çeşitlilik ve bilgiyle rakiplerinin firmalarını satın alarak kapatan Yavuz, Rusya, Orta Asya, Çin gibi ülkelerle çalışarak, dünya çapında yaklaşık 300 mağazaya hizmet veriyor.

    Yabancıların Türkiye ile ilgili şaşırdığı 20 gerçek! 

    Bir Türk firması olarak yaptıkları işle Türkiye’yi adeta mıknatıs haline getirdiklerini söyleyen Yavuz, yaklaşık 2 bin 500 kişinin de istihdamında rol aldıklarının altını çiziyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaptığı iş nedeniyle özellikle batı ülkelerinden bir çok hayvan hakları derneğinin protestolarına maruz kaldığını ifade eden Yavuz, “Dünyada yaklaşık 32-33 çeşit fok cinsi var. Bunun sadece 7 çeşidi, 'CITES' dediğimiz kanunlar ve Birleşmiş Milletler’in uyguladığı ve onayladığı kanunlara göre avlanma hakkı vardır. Biz sadece bu 7 çeşidi ile hareket ediyoruz. Diğer cinslere asla dokunmuyoruz” dedi.

    Nasıl bir karaktere sahipsiniz? Test edin...

    “BEN ÖLDÜRMEZSEM ONLAR PARA KAZANAMAZLAR”

    2010 yılında batılı ülkelerde bulunan bir kaç hayvan hakları derneğinin bir araya gelerek şirketinin satın almak istediğini anlatan Yavuz, “Ben bunu kabul ettim. Ve bunlar benim adıma kendi halklarından yaklaşık 5.6 milyon dolar para topladılar. Sonradan firmamı satın almayıp, bana bir maille ulaşarak diyorlar ki 'Biz Hatem Yavuz’u almayalım. Toplanan bu parayı kullanarak protestoya devam edelim' İşin kısası ve çok net görünen, ben öldürmezsem onlar para kazanamazlar. Ve ben bu maili basına servis ettim. Bunların gelirleri çok düştü. Yılda 7-8 milyon dolar para toplayan bu kuruluşların gelirlerinde yüzde 800 düşüş oldu. Bu düşüşten sonra bu kez farklı boyutta ancak daha az yoğunlukta protestolar geliyor. Bazen tehditler de geliyor. Ben korkmuyorum” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatem Yavuz hayvanseverlere FOK You dedi

    Unutulmaz Türk filmleri afişleri

    “İNSANLIK ADINA GAZZE’YE YARDIM EDİN”

    Bu olaydan sonra kendisine gelen protestoların şeklinin değiştiğini sözlerine ekleyen Yavuz, “Son bir kaç yıldır “İnsanlık adına bu işi yapmayınız” şeklinde mailler geliyor. Ben bu mailleri görünce bir tuhaf oldum. “İnsanlık adına” diyorlar. Benimle ilgili 7-8 milyon, bazen 10 milyon dolar para topladılar. Siz insanlık adına Gazze’de ve Suriye’de ne yaptınız? Türkiye 2 milyon mülteci aldı. Siz kaçını almışsınız batıda? 150 bini zor alıyorsunuz hatta onu da iade etmeye çalışıyorsunuz utanmadan. Ve kalkmış bana diyorsunuz ki “İnsanlık adına”. Siz daha mı medenisiniz bizden ki insanlık adına konuşuyorsunuz? Ve ben buna çok kızıyorum. Benim gözümde bunların uygarlıkları bitmiş durumda. Yani bu uygarlık düşünceleri, çifte standart, üçlü standart, dörtlü standartlarından bıktım. Bu paraları toplayıp güya bana karşı kullanacaklarına gitsinler insanlık adına bir şey yapsınlar. Gazze’de yapsınlar veya Türkiye’ye gelen Suriyeli mültecilere yapsınlar” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En güçlü 10 savaş uçağı

     

    Bu yıl düzenlenen 9. İstanbul Deri Fuarı’na bu yüzden “FOK You” sloganı ile katıldıklarını ifade eden Yavuz, “Batı’daki ikiyüzlü hayvan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşları için düşündüğüm bir slogan ve onlara karşı “FOK You” diyorum” şeklinde konuştu.

    18-20 Kasım tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 9. İstanbul Deri Fuarı Hatem Yavuz’un “FOK You” standına hayvanseverlerin nasıl bir tepki göstereceği ise merakla bekleniyor.

    Toyota "geleceği" tanıttı: Mirai

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow