hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya ve Yunanistan borçta uzlaşamadı

    Almanya ve Yunanistan borçta uzlaşamadı
    expand

    Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Yunan Başbakanı Alexis Çipras dünkü görüşmelerinin ardından kamuoyuna karşılıklı güven ve Avrupa içinde ortak bir gelecek için çalışma mesajı verdiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çipras'ın Berlin'e yaptığı ilk ziyarette iki liderin iyi niyet ifadelerine rağmen, Yunanistan'ı nakit sıkışıklığından kurtaracak mali yardımın serbest kalması için Atina yönetiminin hazırlaması gereken reformlar konusunda görüş ayrılığının giderilip giderilmediği belirsizdi.

    Çipras, Almanya ziyaretinin nakit sıkıntısını gidermek değil, euro bölgesi düzleminde ilerleme sağlanması ortak bir zemin bulunması olduğunu belirtti.

    Alman başbakanı Yunanistan'a para yardımına karar verecek mercinin euro bölgesi maliye bakanları olduğunu belirterek görüşmelerde bu konuda ilerleme sağlanmasının söz konusu olmadığını açıkça ifade etti.

    Ülkesinin Yunanistan'ın büyümeyi tekrar sağlamasına ve yüksek işsizliğin üstesinden gelmesini istediğini belirten Merkel, "Bunlar için yapısal reformlar, sağlam bir bütçe ve çalışan bir yönetim gerekiyor" dedi.

    Paranın satın alabileceği en güzel 10 araba

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow