hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Davutoğlu: "Seçim dönemlerinde iki tehlike vardır"

    Başbakan Davutoğlu: Seçim dönemlerinde iki tehlike vardır
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ticaret ve Sanayi Şurası'nda yaptığı konuşmada seçim dönemlerinde iki tehlike olduğunu belirterek, ''İktidar partisini bekleyen tehlike veya tuzak diyeyim, seçim ekonomisi uygulamasıdır. Oyları alayım, ondan sonra ne olursa olsun anlayışı. Bu 90'lardaki partilerin yaklaşımıydı'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu yıl büyümeyi yüzde 4'e, gelecek yıllarda yüzde 5 ve üzerine çekmeye kararlı olduklarını söyledi.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen TOBB Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda konuşan Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde de daha önceki seçimlerde olduğu gibi bir seçim ekonomisi uygulamadıklarını belirtirken, büyüme rakamlarını değerlendirdi.

    Geçen yıl büyümenin yüzde 2.9 olarak gerçekleştiğini ve görünüşte bunun kendilerinin istediği rakamların gerisinde olduğunu belirten Davutoğlu, ancak yine de Türkiye'nin Avrupa ülkelerinin büyümesi ile kıyaslandığında çok ileri noktada olduğunu söyledi ve, "Bu yıl içinde de bunu yüzde 4'e, gelecek yıllarda yüzde 5 ve üzerine çekmeye kararlıyız" dedi.

    Seçim sonrasında özellikle meslek liselerini yeniden tanzim etmek üzere çalışmalar yapacaklarını belirten Davutoğlu, açıklanan ekonomik paketlerle birlikte teknoloji üretimine de öncelik vereceklerini söyledi.

    "Artık teknoloji tüketen bir ülke değil, teknoloji üreten bir ülke olmak istiyoruz" diyen Davutoğlu, "Ne teşvik istiyorsanız ar-ge için o teşvikleri vereceğiz" dedi.

    Davutoğlu, geçen hafta yatırımları ve istihdamı artırmak için yıllık maliyeti 7.5 milyar lira olarak hesaplanan bir teşvik paketi açıklamıştı.

    Dün tüm siyasi partilerin genel seçimlere ilişkin milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğunu belirten Davutoğlu, "Dün ilan edilen listeler her bir partinin ülkeye yönetme konusundaki vizyonunu yansıtacak kadroları yansıtıyor. Listelerin sunulması sonrası her bir parti vizyonunu paylaşırken ekonomik görüşlerini dile getirecek, orada her şey ortaya çıkacak" dedi.

    Seçim dönemlerinde en büyük tehlikenin seçim ekonomisi uygulamak olduğunu belirten Davutoğlu, "Böyle bir durumda seçime az kalmışken göğsümü gere gere şunu söyleyebilirim, seçim ekonomisi uygulamadık, bütçe disiplininden kopmadık. Biz bu tuzağa düşmedik" dedi.

    Emekli vekillere tarihi zam yapıldı

    Emeklilere seyyanen zam Meclis'ten geçti

    Kim ne kadar maaş alıyor?

    Dünya liderlerinin maaşları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow