hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliye zammın bütçeye maliyeti 2.4 milyar TL

    Emekliye zammın bütçeye maliyeti 2.4 milyar TL
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bugün açıklanan ve Temmuz'dan itibaren emekliler ile ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılacak seyyanen zammın bütçeye yıllık maliye 2.4 milyar lira olarak hesaplandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reuters'a bilgi veren ekonomi yetkilileri, söz konusu düzenlemenin 2015 bütçesine etkisinin ise 1.2 milyar lira olduğunu belirtti.

    Bir yetkili, "Uygulama bu yılın ikinci yarısında uygulanacağı için 2015 bütçesine etkisi 1.2 milyar lira olacak. Yıllık etki 2.4 milyar lira düzeyinde gerçekleşecek" dedi.

    Davutoğlu bugün grup toplantısında, emeklilere Temmuz ayında TÜFE oranında bir zam yapılacağını belirterek, "Bu artıştan sonra maaşı 1,000 liranın altındaki emeklilere seyyanen 100 lira zam yapacağız; 1,000-1,100 lira arasındaki maaşlar ise 1,100 liraya tamamlanacak" dedi.

    Emeklilere zam müjdesi

    Davutoğlu, bu düzenlemeden emeklilerin yüzde 60'ının yararlanacağını kaydetti.

    "Bütün emeklileri kapsayacak şekilde ticari faaliyeti kapsayanların aylık yüzde 15 oranındaki sosyal güvenlik destek primi yüzde 10'a indirilecek" diyen Davutoğlu, "628,000'den fazla emeklinin faydalanacağı bu düzenleme ile emeklilerin maaşında en az 50 liralık artış sağlanacak" dedi.

    Davutoğlu ayrıca, şu anda 571,000 vatandaşın 145 liralık 65 yaş aylığı aldığını bu tutarın da 200 liraya çıkarılacağını bildirdi.

    "Olmayan bir parayı dağıtmadan bütçe dengelerini bozmadan emeklilere yönelik böyle bir düzenleme yapıyoruz" diyen Davutoğlu, "Emeklilerle ilgili atacağımız adımlar bütçe dengelerini zorlamayacak" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow