hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KOBİ'ler toplu tahvil ihraç edebilecek

    KOBİler toplu tahvil ihraç edebilecek
    expand

    Türkiye'deki yaklaşık 3,5 milyon KOBİ'nin finansmana daha kolay erişmesi amacıyla KOBİ'ler tarafından gerçekleştirilecek toplu tahvil ihracı için protokol imzalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul önderliğinde, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), Ziraat Portföy, Ziraat Bankası, Ak Portföy, Akbank, Finans Portföy ve Finansbank işbirliğiyle gerçekleştirilecek toplu tahvil ihracının protokol imza töreni, Borsa İstanbul İstinye yerleşkesinde yapıldı.

    Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nun KOBİ'lerin sermaye piyasası araçlarından yararlanmasını hedefleyen eylem planı kapsamında, bağımsız denetimden geçen ve yatırım yapılabilir notu alan KOBİ'lerin ihraç edecekleri tahvillere, portföy yönetim şirketlerinin kuracakları girişim sermayesi yatırım fonları yatırım yapacak.

    Kadınlara bu ülkede iş var!

    Bu yıl içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan ilk ihraçta yaklaşık 100 KOBİ'nin toplamda 300 ile 500 milyon lira arasında ve bir yıldan uzun vadeli kaynağı banka kredi limitlerine ilave olarak ve teminat vermeden sağlaması hedefleniyor.

    "1 ile 5 milyon lira arasında tahvil ihracı yapılabilecek"

    Borsa İstanbul ve paydaş kurumların üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen imza töreni sonrasında açıklama yapan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, burada her bir portföy yönetim şirketini 50 ile 100 KOBİ'yi bir araya getirerek toplu tahvil ihraç etmelerini sağlayacaklarını söyledi.

    Borusan Makina Rusya'da şirket aldı

    Borsa İstanbul Kotasyon ve Özel Pazar Grup Müdürü Sertac Fuad Karaağaoğlu ise protokole imza atan bankaların, tespit edecekleri KOBİ'lere bağımsız denetim raporu düzenlettikten sonra bunları portföy yönetim şirketleri vasıtası ile SPK ve Borsa İstanbul'a yönlendireceklerini söyledi.

    Burada her bir KOBİ'nin 1 ile 5 milyon lira arasında tahvil ihracı yapabileceği bilgisini veren Karaağaoğlu, onay alan KOBİ'lerin projede yer alan aracı kurumlar vasıtasıyla ihraçları gerçekleştireceğini, girişim sermayesi yatırım fonlarının da ihraç edilen tüm tahvilleri satın alacağını, fon katılım belgelerinin ise nitelikli yatırımcılara satılacağını kaydetti.

    Ali Babacan: "Krizin etkileri atlatılamadı"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow