hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MB: Para politikasında temkinli duruş sürecek

    MB: Para politikasında temkinli duruş sürecek
    expand

    Merkez Bankası, enflasyonda belirgin iyileşme sağlanana kadar para politikasında temkinli duruşun sürdürüleceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası (TCMB) geçen hafta düzenlediği ve kısa vadeli tüm faiz oranlarını sabit bıraktığı toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

    * 2015 boyunca cari işlemler dengesindeki iyileşmenin sürmesi beklenmektedir.

    * Mart ayına ilişkin göstergeler gıda yıllık enflasyonunun yüksek seyrini koruyabileceğine işaret etmekte.

    * Gıda fiyatlarının mevcut seyri ve döviz kuru gelişmeleri enflasyon görünümü üzerindeki başlıca risk unsurları olarak değerlendirilmekte.

    * İşgücü piyasasına ilişkin diğer göstergeler yılın ilk çeyreği itibarıyla istihdamda belirgin bir toparlanmaya işaret etmemekte.

    * Söz konusu yavaşlamada dış talepteki zayıf seyir, finansal piyasalardaki oynaklık ve olumsuz hava koşulları etkili oldu.

    * Enflasyon, gıda fiyatlarının yüksek seyri ve döviz kuru hareketleri nedeniyle bir süre daha Ocak enflasyon raporundaki patikanın üzerinde seyretmeye devam edecek.

    * Mart ayında enerji grubunun yıllık tüketici enflasyonu üzerindeki sınırlayıcı katkısının azalacağı tahmin edilmekte.

    * Yurt içi özel kesim talebinin 2015 yılı ilk çeyreğinde bir miktar yavaşlasa da büyümeye ılımlı düzeyde katkı yapacağı tahmin edilmekte.

    * Para politikası kurulu, iktisadi faaliyetin yılın ilk çeyreğinde bir miktar ivme kaybettiği değerlendirmesinde bulundu.

    * İktisadi faaliyetin ana eğilimine dair daha net bir değerlendirme yapılabilmesi açısından verilerin bir müddet daha yakından izlenmesi gerekiyor.

    * Enflasyonda belirgin iyileşme sağlanana kadar para politikasında temkinli duruşun sürdürecek.

    2015'in en genç milyarderleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow