Tahvil faizleri 1,5 yılın zirvesinde

Doların yükseliş eğilimini sürdürmesi sonrasında tahvil faizleri 1,5 yılın, Türkiye'nin risk primi (CDS) ise 3 yılın zirvesini gördü.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Doların son bir haftadır TL karşısında yükselişinin ivme kazanması hisse senedi piyasalarında baskı oluştururken, tahvil faizlerindeki artışı beraberinde getirdi.
2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 11,11 ile 27 Mart 2014'ten bu yana en yüksek seviyeyesine ulaştı. 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 10,52 ile 3 Nisan 2014'ten bu yana gördüğü en yüksek seviyeye çıktı.
Gram altın son 4 yılın zirvesinde
Bu durum karşısında Türkiye'nin risk primi olan 5 yıllık CDS göstergesi de 283 puanla yaklaşık 3 yılın zirvesine yükseldi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Osmanlı'dan beri sürdürülüyor! ZİMEM DEFTERİ GELENEĞİ! 9 defteri satın aldılar, 300 bin TL ödediler...
2025 Enflasyon Tahmini Açıklandı! TMCB Enflasyon Tahmini Ne Oldu? TÜİK Enflasyon Oranları
TOKİ ARSA SATIŞI BAŞVURULARI 2025: TOKİ Arsa Satışı Ne Zaman, Arsalar Ne Kadar? İşte Başvuru Şartları
NET ASGARİ ÜCRET 2025 NE KADAR? Asgari Ücrete Zam Mı Geliyor? Asgari Ücret Ara Zam Oranı Belli Oldu Mu? Bakan Işıkhan Açıkladı!
ELEKTRİK FATURALARINDA YENİ DÖNEM: Yeni Elektrik Faturalarında Sistem Nasıl Olacak, Nasıl Hesaplanacak?