hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TMSF'den Bank Asya açıklaması

    TMSFden Bank Asya açıklaması
    expand

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Bank Asya yönetimine, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) aldığı karara bağlı olarak el koyduklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TMSF'den yapılan açıklamada, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun aldığı karara istinaden, Asya Katılım Bankası A.Ş ile ilgili tedbir alınmak zorunda kalınmıştır" denildi.

    "Zamanında gerekli tedbirler alınmadığı" için, 2001 krizinde bankaların "battığı" ve tasarruf sahiplerinin "mağdur olduğu" anımsatılan açıklamada, "Bankacılık sektörünün ve Türkiye ekonomisinin büyük zarar gördüğü hatırlanacak olursa, alınan tedbirlerin önemi daha iyi anlaşılacaktır" açıklaması yapıldı ve şu konuya işaret edildi:

    "5411 sayılı Bankacılık Kanunu, hem Türkiye'nin yaşadığı büyük bankacılık krizlerinden ders alınarak, hem de Avrupa Birliği müktesebatına uyum programının gereği olarak, 2005 yılında yürürlüğe girmişti. Asya Katılım Bankası A.Ş ile ilgili alınan tedbirler, söz konusu kanunun 18. maddesinin 5. fıkrasına dayanmakta olup, banka yapısının şeffaf olmasını ve denetlenebilmesini amaçlamaktadır."

    TMSF açıklamasında, "Batan bankalara bir yenisinin eklenmemesi için, bankanın hissedarlarını, müşterilerini, bankacılık sektörünü ve Türkiye ekonomisini korumak amacıyla, ilgili kanun maddelerinin emrettiği tedbirler alınmış ve Asya Katılım Bankası A.Ş'nin yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürü değiştirilmiştir" denilerek, şöyle devam edildi:

    "Asya Katılım Bankası A.Ş hissedarlarının, müşterilerinin ve bankacılık sektörünün hiçbir sıkıntı yaşamaması için, yeni görevlendirmeler gece yarısı yapılmıştır. Her biri alanında uzman, daha tecrübeli isimlerin yönetmeye başladığı Asya Katılım Bankası A.Ş, daha güçlenmiş olarak, bankacılık faaliyetlerine devam etmektedir."

    Erdoğan konuştu, dolar fırladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow