hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Volkan Vural'dan Ermeni tasarısı tepkisi

    Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Volkan Vuraldan Ermeni tasarısı tepkisi
    expand

    Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı, emekli Büyükelçi ve Avrupa Birliği Genel Sekreteri Volkan Vural, Avrupa Parlamentosu'nca alınan Ermeni olayları kararına tepki gösterdi. Vural, AP'nin Türk milletine karşı önyargılı ve haksız tutumunu eleştirerek hükümetin kararını desteklediğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Parlamentosu’nun 1915 olaylarına ilişkin olarak almış olduğu tavsiye kararını değerlendiren Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı, emekli Büyükelçi ve Avrupa Birliği Genel Sekreteri Volkan Vural’ın açıklaması: “Avrupa Parlamentosu, maalesef çok haksız ve tek yanlı tutumunda ısrar ederek, oy çoğunluğu ile bu yeni tavsiye kararını almıştır. Avrupa Parlamentosu bir tarih kurumu değildir. Parlamento, tarihi yargılama hakkına sahip bir mahkeme de değildir. Dolayısıyla görev alanını ve yetkisini aşmış, Türk milletine karşı önyargılı davranmış ve haksızlık yapmıştır.

    Avrupa halkları arasında demokratik düzen içinde, barış, uyum ve huzuru gözetmek ve işbirliğini teşvik etmek sorumluluğunu taşıyan bir kurumun Türkiye’ye karşı bu kadar önyargılı ve selektif bir tutum izlemesi vahim bir çelişkidir. Bu kararı kınıyor ve Avrupa Parlamentosu'nun içine düştüğü bu yanlış ve haksız tutumundan bir an önce vazgeçmesini diliyorum. Hükümetimizin bu karara ilişkin tepkisini anlıyor ve destekliyorum.”

    AP Ermeni tasarısını kabul etti

    AP kararına Türkiye'den çok sert tepki!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow