hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanıklar tekbir getirip avukatları ölümle tehdit ettiler

    Sanıklar tekbir getirip avukatları ölümle tehdit ettiler
    expand

    Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davada olaylar çıktı, duruşma daha sonra belirlenecek bir tarihe ertelendi. Mahkeme heyetinin salonu terk ettiği duruşma sonrasında sanıklar tekbir getirip avukatları ölümle tehdit etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Adalet Sarayı'nda bulunan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 22'si tutuklu toplam 24 sanık ile Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, babası İbrahim Gedik ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada öğle arasından önce örgüt lideri olarak iddianamede adı geçen Mesut Turhan savunma yaptı. Öğle arasından sonra iddianamede "Allah herkese hayırlı cinayetler nasip etsin, polis-molis öldürmeyelim de, polis devletin bir adamı, devrimci öldürsek önemli değil" sözlerini sarf ettiği belirtilen örgüt yöneticisi Zafer Turan'ın ifadesinin savunmasının alınmasına geçildi.

    "Onun için mi hayırlı cinayetler diyorsun"

    Tutuklu sanık Zafer Turhan suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Mahallemizde legal ve illegal sol örgütleri gündemde kalabilmek adına halk nezninde haklı görünebilmek için bu tür iftiralarda bulundu bu durum tüm Gülsuyu halkınca bilinmektedir. Gülsuyu'nda kurulmuş bir korku imparatorluğu var. Senelerce yapmış oldukları zülme artık insanlar dayanamadı. Ailemiz dışarda mağdur, biz içerde. Kamuoyu üzerinde bir uyuşturucu çetesi vardır şeklinde bir algı yaratılmıştır" dedi. Hasan Ferit Gedik'in annesi ise "Onun için mi hayırlı cinayetler diyorsun" diye tepki gösterdi.

    "Eşitlik devrim gibi kavramların arkasına saklanıp..."

    Sanık Zafer Turhan somut delillerle suçlamaların desteklenmediğini ifade ederek, "Özel yetkili mahkemelerce hazırlanan bu iddianame yok hükmündedir. Bize karşı bir iftira kampanyası var. Ben suçsuzum demiyorum. Ama bireyseldir her şey. Şimdi de bir gençliği yok etmeye çalışıyorlar. Kime emir vereceğim de kim dinleyecek beni? Eşitlik devrim gibi kavramların arkasına saklanıp her şeyi yapmışlardır. Terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürüyorlar. Onların avukatları bize bu salonda neler yapıyorsa düşünün mahallede bize neler yapıyorlar" diye konuştu.

    Sanıktan müşteki avukatına ölüm tehdidi

    Sanığın bu sözleri üzerine müşteki avukatları tepki gösterdi. Sanık avukatları ise "Yeter artık sürekli savunmayı bölüyorsunuz" diye tepki gösterdi. Müşteki avukatları ile sanıklar arasında sözlü tartışma yaşandı. Bu sırada tutuklu sanıklardan Şahin Eren ayağa kalkarak müşteki avukatına, "Güray Dağ seni öldüreceğim" dedi.

    "Polislere canlı bomba gönderiyor, karakol patlatıyorsunuz"

    Sanık avukatlarından biri müşteki avukatlarına, "Siz zaten mesleği ayaklar altına aldınız, sabahtan beri bize katilin avukatları ellerinizde kan var" diyorsunuz. Bu söz üzerine sanıklar, avukatlarını alkış yağmuruna tuttu. Bir tutuklu sanık da müşteki avukatlarına, "Polise taş atanları savunuyorsunuz, bombacıları savunuyorsunuz, polislere canlı bomba gönderiyorsunuz. Karakol patlatıyorsunuz. Oğlunun eline silah verip Gülsuyu'na gönderenlere hesap sor" diye bağırdı. Sanığın bu sözü de uzun süre diğer tutuklu sanıklarca alkışlandı.

    Mahkeme heyeti salonu terk etti

    Mahkeme Başkanı Mahir Merdun ise, "Bu şartlarda yargılama devam edilemez. Yargılama yapılacaksa birbirimize saygı gösterelim" dedi. Müşteki avukatlarından biri de masanın üzerine çıkarak sanıklara "Halk düşmanısınız" diye bağırdı. Bir sanık ise avukata küfretti. Karşılıklı olarak sözlü tartışmaların hararetlenmesi üzerine mahkeme heyeti salonu terk etti. Terk etmeden önce ise tutanaklara "Taraflar arasında duruşma salonunda tartışmaların devam etmesi taraflar ve tartışmaların devam etmesi nedeniyle yargılama yapma imkanı kalmadığından duruşmaların daha sonra belirlenecek başka bir günde yapılmasına karar verilmiştir" cümlelerini geçirdi. Mahkeme heyeti öte yandan duruşma salonundaki SEGBİS görüntülerinin HSYK'ya ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine hükmetti.

    Duruşma salonunda pet şişe ve çakmaklar havada uçuştu

    Mahkeme heyetinin duruşma salonunu terk etmesi üzerine devam eden sözlü tartışmalar sanıkların tekbir getirmesi ile iyice gerildi. Jandarma görevlileri sanıkları duruşma salonundan çıkarırken sanıklar ellerindeki pet şişeleri ve çakmakları müştekilere doğru fırlattı. Pet şişeler ve çakmakların havada uçuştuğu duruşma salonundan sanıklar tekbir getirirken çıkarıldı. Sanıkların bu sırada  müştekilere yönelik el hareketi yaptıkları görüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow