hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Charlie Hebdo saldırısına Banksy yorumu

    Charlie Hebdo saldırısına Banksy yorumu
    expand

    Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan silahlı saldırı tüm dünyadan tepki toplamaya devam ediyor. Saldırının ardından pek çok çizim hızla internette yaygınlaşıyor. Bunlardan birinin de kimliği gizli olan Banksy'e ait olduğu düşünülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan silahlı saldırı tüm dünyadan tepki toplamaya devam ediyor. Protest sokak sanatçısı Banksy de bir çizimle saldırıyı yorumladığı düşünülüyor. Düşünülüyor çünkü Banksy'nin kim olduğu hala bir sır. Bu çizimin de Banksy tarafından yapılıp yapılmadığı konusunda tartışmalar var, örneğin Business Insider çizimin kesinlikle Banksy'e ait olmadığını söylüyor, Mashable ise çekince koyuyor. Banksy'nin resmi sitesinde sanatçının facebook ve twitter hesabının olmadığı açıkça ifade ediliyor, ancak Banksy'nin işlerinin yayınlandığı bir instagram hesabı bulunuyor. 

    Banksy'nin olduğu varsayılan instagram hesabında paylaşılan çizimde önce sağlam bir kurşun kalemin altında "dün", kırılan kurşun kalemin altında "bugün", kırılan kalemin yeniden açıldığı kısımda ise "yarın" yazıyor. Bu çizim RIP (Rest in Peace - Huzur içinde yatsınlar) yorumuyla paylaşıldı. 

    Anonim sanatçı Banksy'nin işlerinin paylaşıldığı hesap yaklaşık 1 milyon kişi tarafından takip ediliyor. 

     

    RIP

    Fotka zveřejněná uživatelem Banksy (@banksy),

     Leman'dan Hebdo'ya destek

    Dünyada on binlerce kişi Charlie Hebdo için meydanlarda!

    Diyanet: Dövmesini sildiremeyen Allah'tan bağışlamasını dilemeli

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow