hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyada ''Çığır Açanlar'' başlıyor

    Dünyada Çığır Açanlar başlıyor
    expand

    İster üstün zekalı deyin, isterseniz de mucit. Ama onları anlatan gerçek kelime ileri görüşlülük. "Çığır Açanlar" günümüz dünyasında vazgeçemediğimiz objeleri ya da sistemleri yaratan kişilere ve onların iş dünyasındaki başarılarına ışık tutuyor. Dünyanın en büyük şirketlerinin hiçbir yerde yayınlanmamış özel dosyaları ve sıradanlıktan uzak çığır açan hikayeleri ile Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Philip Knight, Richard Branson ve İngvar Kamprad sizleri Ekim ayında TV2'de bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TV2'de dünyayı değiştiren devlerin hikayeleri başlıyor. 

    1. Bölüm - Steve Jobs'un dünyayı değiştirme yolu

    İster inanın ister inanmayın, Steve Jobs bir şey icat etmedi. O ne bir mühendis, ne  bir bilgisayar sihirbazı, ne de bir bilim insanıydı. Ama o olmasaydı kimse ne Macintosh'la ne de iMac'le tanışamayacaktı. Hiç kimse iPod'uyla müzik dinleyip iPhone'uyla telefon görüşmesi yapamayacaktı... Jobs bu ürünlerin tasarımını yapan kişi de değildi. Ama herkesten önce, bu ürünlerin yaşamımızı değiştireceğini gören kişiydi.

    2. Bölüm - Ingvar Kamprad: Bütün dünyayı dayayıp, döşeyen adam

    IKEA'nın kurucusu İsveçli vizyoner Ingrid Kamprad'ın hikâyesi kırsal bölgelerin derinliklerinde yaşayan bir çocukla başlıyor. Bir gün biri ona iş olarak ne yapmak istediğini soruyor ve verdiği cevap, "Çok zengin bir milyoner olmak istiyorum" oluyor. Sıfırdan işe başlayan genç Ingvar, olağanüstü bir iş kolu yaratarak, bugün devasa bir servete sahip olmayı başarıyor. Ama IKEA diğer taraftan da bir adamın başarısının çelişkiler yüzünden lekelenmesinin hikâyesi. Çığır Açanlar'da IKEA'nın kurucusu Ingvar Kamprad'ın çiftlikten şirkete uzanan hikayesine tanık olacağız. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyada ''Çığır Açanlar''

    3. Bölüm - Mark Zuckerberg : Facebook'un ardındaki gerçek yüz

    Henüz 28 yaşındayken Mark Zuckergerg'in serveti 30 Milyar doları geçmekteydi. Yurt odasında kurduğu sosyal ağ Facebook, 8 yıldan kısa bir sürede1 milyardan fazla kullanıcıya erişti, tüm dünyada fenomen haline geldi. Çoğu kişi Facebook'un hikayesini bilir ama mütevazi bir hayat yaşamayı seçen Zuckerberg'in kişisel hayat hikayesi çok bilinmez. Çığır Açanlar'da başarıya giden yolda yapılmayacak şey olmadığına inanan Zuckerberg'in hikayesini anlatıyor.

    4. Bölüm - Richard Branson: Virgin'in Kralı

    Bazı insanlar iş kurmak isterler çünkü onlar para kazanacaklarını düşünürler ama Richard Branson' un durumunda bir de yapacağı işe inanmak var. Virgin'in kurucusu şimdi başarısını tevazuuyla anlatıyor. Virgin, Mega mağazalardan uçak firmasına; trenden, telefona, ve hatta uzay turizmine kadar uzanan bir marka. Richard Branson'ın imparatorluğu 30'dan fazla ülkede faaliyette.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5. Bölüm - Phil Knight: Dünyayı Koşturan Adam

    Nike'ın kurucusu Phil Knight. O dünyanın en zengin adamlarından biri. 74 yaşında ve tahmini olarak serveti 14 milyar dolar civarında. Vizyon sahibi bir milyarder! İnsanları spor ayakkabılarını sadece spor yaparken değil, günlük olarak da giyebilecekleri konusunda ikna etti. Ancak Nike'ın patronu dünyada en çok nefret edilen iş adamlarından biridir çünkü bazı kişilere göre küreselleşmeyi fazlasıyla abartmıştır. Çığır Açanlar' da dünyadaki bütün üreticilerden daha fazla spor ayakkabı satan Nike'ın kurucusu Phil Knight'ın hikayesini öğreneceğiz.

    6. Bölüm - Bill Gates: Başarılı bir iş adamı hikâyesi

    Microsoft'un kurucusu Bill Gates, herkesin tanıdığı bir 21. yüzyıl ikonu. Yazılım dünyasının kralı! Bundan 30 yıl önce, genç Bill Gates, mikrobilgisayarların evlerimizde, ofislerimizde ve hatta hayatlarımızın içinde yoğun bir şekilde yer alacağını öngören ilk kişilerden biriydi. Hesaplar, yazılar, iletişim ve hatta eğlence… Bilgisayarımızı ne zaman açsak, ekranımızın arka planında hep Bill Gates yer alıyor. On bilgisayardan dokuzunda onun yazılımları kullanılıyor. Onun yenilikçi fikirleri, servetinin ve Microsoft imparatorluğunun temelleriydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vizyoner bir deha veya tehlikeli bir iş adamı olarak algılanan Bill Gates'i amacına ulaştıran tek bir şey var; başarı. Çığır Açanlar'da başarılı iş adamı Bill Gates'in hikayesini inceleyeceğiz.

    Hong Kong'ta isyan sürüyor!

    Gazeteci Aydın Engin ve Murat Belge'ye suikast tehdidi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow