hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yapı Kredi Yayınları'ndan iki yeni okul öncesi kitabı

    Yapı Kredi Yayınlarından iki yeni okul öncesi kitabı
    expand

    Yapı Kredi Yayınları'ndan okul öncesi çocuklar için iki yeni kitap. Bekçi Amos'un Hastalandığı Gün, dostane çizimleriyle kalıplarla düşünmenin önüne geçmeyi anlatıyor. Zuzu Çöplükte ise çöp ile geri dönüşümlü malzeme arasındaki farkı eğlenceli bir macerayla öğretiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocuğunuzu hayatın klişelerine karşı sorgulayan bir birey olarak yetiştirmek istiyorsunuz. Kolay gelsin. Siz nasıl sorgulamayı öğretebilirim diye düşünürken evde aile üyelerinden, kreşte öğretmenlerinden hatta sokakta ayaküstü konuştuğu kişilerden bile pek çok klişe ve farkında olmadan pek çok dayatma ile karşı karşıya kaldığını göreceksiniz. Dogmalara ve darbakışlılığa karşı verdiğiniz bu mücadelede desteğe ihtiyacınız olacak. Mesela kitaplar...

    İşte Yapı Kredi Yayınları Doğan Kardeş Kitaplığından çıkan "Bekçi Amos'un Hastalandığı Gün" tam böyle bir kitap. Hayvanat Bahçesi’nde çalışan Amos MCGee, sevgili dostları fil, kaplumbağa, penguen, gergedan ve baykuşa daima zaman ayırırdı. Zaman ayırmak derken fil ile satranç oynamak, gergedanın burnunu silmek, penguenle öylece takılmak, geceleyin korkan baykuşa arkadaşlık etmek ve hep kazansa da kaplumbağa'yla yarış yapmak... Tüm gününü bu hayvanlarla ahbaplık etmeye ayıran Bekçi Amos hastalanınca elbette hayvan dostları da bir çözüm düşüneceklerdir. Bir fil, bir gergedan, bir kaplumbağa, bir baykuş ve bir pengueni aynı otobüse sığdırıp yola düşüren bir çözüm. Kitabın her sayfada minik detaylarla bezeli muhteşem çizimleri ve pastel tonları ise kitabın en güzel taraflarından biri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapı Kredi Yayınlarından iki yeni okul öncesi kitabı

    Çöp mü geri dönüşüm mü?
    Doğan Kardeş Kitaplığı'ndan çıkan bir diğer okul öncesi kitap da Zuzu Çöplükte. Zuzu’nun Ormanı ve Zuzu ile Uykucu Baykuş kitaplarının Zuzu'su bu defa çöplükte bir gezintiye çıkıyor. Bir gece ansızın kedi arkadaşları Zuzu'nun kapısını çalar, kitaplarının yanlışlıkla çöpe gittiğini söyler ve macera başlar. Kedi arkadaşlarını bisikletine attığı gibi kamyonu takip ederek çöplüğe giden Zuzu çöp yığınlarının arasında kedi kitabını arar. Ancak Zuzu ve kedi arkadaşları fark ederler ki aslında çöp denilen bu şeylerin çoğu geri dönüşüme açık eşyalardır. Suçları tüketim toplumunda vücut bulmak olan ve eskiyen eşyalar. Neyse ki Zuzu hemen işe koyulur da eskiyen giyecekleri, kırılan oyuncakları, kullanılmış şişeleri yeniden hayata döndürür. Eskiyen her şeyin çöp olmadığını miniklere anlatmak için oldukça güzel bir hikaye. 

    Yapı Kredi Yayınlarından iki yeni okul öncesi kitabı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bekçi Amos’un Hastalandığı Gün
    Yazan: Philip C. Stead
    Resimleyen: Erin E. Stead
    15 TL
    Yapı Kredi Yayınları

    Zuzu Çöplükte
    Yazan: Görkem Kantar Arsoy
    Resimleyen: Simeon Tennant
    55 Sayfa, 8 TL
    Yapı Kredi Yayınları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow