hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cüneyt Özdemir'den yeni kitap: Eğlencesini Yitiren Ülke

    Cüneyt Özdemirden yeni kitap: Eğlencesini Yitiren Ülke
    expand

    Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Türkiye'ye ve dünyaya yönelttiği hüzünlü eleştirelliği yansıtan denemelerinden oluşan kitabı "Eğlencesini Yitiren Ülke" Doğan Kitap'tan çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okurlar, Özdemir'in yazılarında başka ülkelerin, kentlerin ve başka insanların hayatlarını, varoşları, lüks semtleri, kaldırımları, sokaklarda var olan her türlü insanlık hallerini takip edecek.

    Betonun, makinenin, soğuk teknolojinin kararttığı kent hayatının gündelik ama sıradan olmayan ayrıntıları... Savaşın, diktatörlüklerin gölgesindeki uzak kentler...

    Özdemir, sanattan popüler kültüre, siyasetten gündelik hayat eleştirisine kadar bir dizi alanda, slogansız, tarafgir olmayan, "insanlık" ve "mutlu gelecek" paydasında birleşen bir duyarlılıkla kaleme alıyor denemelerini.

    Kentler, Yapılar, Hayatlar; Gündelik Hayatın Evinde Konaklamalar; Siyasetin Kültürü ya da Kültürün Siyaseti ve Gelecek Artık Bugündür başlıklı dört ana bölümden oluşan "Eğlencesini Yitiren Ülke", okurları dünya hakkında birlikte düşünmeye, hüzünlenmeye çağıran, sıradanın olağanüstülüğünü yakalayan bir kitap.

    KİTAPTAN:

    "Elimi hangi kitaba uzatsam ya da dünyanın herhangi bir yerinden bavuluma alelacele atarak getirip kitapların arasına koyduğum hangi objeye dokunsam artık dönülmeyecek anılar aklıma çörekleniyor. Bazılarını bir daha hiç göremeyeceğim yerlerin ve insanların geçit töreni başlıyor.
    Can Dündar'ın yazdığı Birand kitabı elime geliyor.

    Londra'ya gelirken Birand'ı arayıp 'Abi ben Londra'ya yerleşiyorum' dediğimde bir an duraksamış, sonra her zamanki gibi bana destek vermişti. Henüz Birand kitabı çıkmamıştı. Yıllardır yan yana çalıştığımız Birand, Londra günlerinde çektiği büyük acıları bizlerle hiç paylaşmamış, ne çocukluğundan, ne de yurtdışında yaşadığı sağlık problemlerinden bahsetmişti. Telefonu kapatırken 'Sakın vıkvıklanma orada ve kalabildiğin kadar uzun kal' demişti. Biz dönüyoruz, o gitti bakın..."

    Cüneyt Özdemir kimdir?

    8 Şubat 1970 tarihinde Ankara'da doğdu.

    Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü'nden mezun oldu.

    32. Gün isimli haber programında 8 yıl asistan olarak çalıştı.

    CNN TÜRK'ü kuran kadronun içerisinde yer aldı.

    CNN TÜRK'te 5N1K isimli güncel haber ve araştırmacılık programını Soner Yalçın ile birlikte hazırladı. Sunumunu kendisi üstlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow