hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyayı kasıp kavuran Wool serisi Türkçe'de

    Dünyayı kasıp kavuran Wool serisi Türkçede
    expand

    Hugh Howey'in dünyayı kasıp kavuran bilimkurgu serisi Wool artık Türkçe'de. Serinin ilk kitabı Silo, MonoKL yayınlarından çıktı. 40 dile çevrilen ve Ridley Scott'un filme aldığı seri son 20 yılın en iyi bilimkurgu, distopya serisi olarak gösteriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hugh Howey'in 40 dile çevrilen ve Hollywood'un ünlü yönetmenlerinden Ridley Scott tarafından şu sıralarda filme çekilen bilimkurgu, distopya serisi Wool Türkiye'de de okurla buluşuyor. Serinin ilk kitabı Silo, Mehmet Rasim Emirosmanoğlu ve Gökhan Sarı'nın çevirisiyle MonoKL Yayınları'ndan çıktı.

    "Diri diri gömüldüler,
    Ama ölmediler,
    Bazılarına yetmedi bağışlanan hayatları,
    Çünkü yalanlarla kaplı bir hayatı yaşamaktansa,
    Gerçekler uğruna ölmeyi seçtiler."

    Karanlık bir yolculuğa hazır mısınız?

    Çıktığı günden bu yana dünyayı kasıp kavuran, bilimkurgu-distopya türlerinin ustalıkla harmanlandığı Silo'nun sürükleyici ve "yanıltıcı" dünyası şimdi Türkçe'de. MonoKL Yayınları Hugh Howey'in 40 dile çevrilen Wool serisini Türkçe'de yayınlıyor. Serinin post-apokaliptik bir dünyada geçen ilk kitabı Silo raflardaki yerini aldı.

    40 dile çevrilen Wool serisinin film hakları 20th Century Fox tarafından satın alındı ve şu sıralarda Hollwood'un dünyaca ünlü yönetmenlerinden Ridley Scott tarafından filme çekiliyor. Yönetmen Steve Zaillian da serinin yönetmenlerinden biri olmak için sırada. Son 20 yılın en önemli bilimkurgu, distopya serilerinden biri olarak gösterilen Wool, aynı zamanda Goodreads kullanıcıları tarafından 2012 Yılının En İyi Bilimkurgu Kitabı oylamasında ikinci sırada yer aldı. Serinin ilk kitabı Silo ise Amazon.com'da 8 binin üzerinde yorum aldı ve 5 üzerinden 4.7 puan verilerek olağanüstü başarı gösterdi.

    Distopya türündeki Silo yakın bir gelecekte, yeryüzünün zehirli gazlardan yaşanmaz bir hâlde olduğu bir durumda geçiyor. İnsanlar dünyanın hayli sınırlı bir bölümünü, yaşadıkları çok katlı yeraltı silosunun en üst katındaki ekranlardan seyretmektedirler. Yasalar gereği bu tek görüntüyle yetinip yeryüzü hakkında hiçbir meraka kapılmaksızın yeraltına gömülü olarak, âdeta kapana kısılmış hâlde yaşamlarını sürdürürler. Zaten silodaki hayat da ancak sorgusuz ve sualsiz yaşandığında katlanılabilirdir. Ama bir de yaşadıkları hayatın gerçekliğinden şüphe duyup dışarısı hakkında sorgulamalar yapanlar vardır ki onlar bir daha asla uyanamayacakları bir kâbusun ortasında bulurlar kendilerini.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raflardaki yerini alan 520 sayfalık Silo'nun çevirisini Gökhan Sarı ve Rasim Emirosmanoğlu yaptı.

    Yapıt Adı: SİLO
    Seri Adı: WOOL SERİSİ
    Yazar Hugh Howey
    İngilizceden Çevirenler: Mehmet Rasim Emirosmanoğlu, Gökhan Sarı
    Seri Editörü Mehmet Rasim Emirosmanoğlu
    Sayfa Sayısı: 520
    Fiyatı: 25 TL

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow