hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galata, Pera, Beyoğlu: Bir Biyografi

    Galata, Pera, Beyoğlu: Bir Biyografi
    expand

    John ve Brendan Freely, Türkiye'de yaşayan Amerikalı bir baba-oğul. Brendan'ın California'daki bir sirkte çalışma macerası kadar, John'un İkinci Dünya Savaşı'nda Pasifik, Birmanya ve Çin'de yaptığı komandoluk görevi de aslında onların ne kadar renkli kişilikler olduğunu gösteriyor. Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Galata, Pera, Beyoğlu: Bir Biyografi kitabı, Amerika, İrlanda, İtalya, Atina gibi ülkelerde yaşamış, daha sonra yerleşmek için İstanbul'u seçmiş bu iki renkli Amerikalı'nın gözünden Beyoğlu ve çevresini anlatıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1926 yılından New York'ta doğan, 17 yaşındayken ABD deniz kuvvetlerine katılan John Freely, İkinci Dünya Savaşı'nın son iki yılında Pasifik, Birmanya ve Çin'de komando olarak görev yaptı.

    Savaştan sonra eğitimi için New York'a döndü. Burada fizik doktorasını tamamlayan yazar, 1960 yılında Türkiye'ye geldi.

    FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

    Boğaziçi Üniversitesi'nde Astronomi ve Bilim Tarihi dersleri verdi. Daha sonra Londra, Atina ve Venedik gibi farklı ülkelerde yaşayan Freely, 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi'ne döndü. 1959 yılında doğan oğlu Brendan Freely ise İrlanda ve Amerika'da eğitim gördü. California'da bir sirkte çalıştı, Boston'da sosyal hizmetlerde görev aldı. Brendan hala İstanbul'da yaşamakta ve edebiyat çevirmenliği yapıyor. Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Galata, Pera, Beyoğlu: Bir Biyografi kitabı, işte bu Amerikalı baba - oğulun gözünden Beyoğlu ve çevresini anlatıyor.

    Sokak sokak Galata, adım adım Pera, karış karış Beyoğlu... Yüzyıllardır farklı kültürleri-kimlikleri kucaklayan, her gün biraz daha değişip dönüşen ama değerli özünü asla yitirmeyen caddeler, mahalleler, hanlar, geçitler: John Freely ve oğlu Brendan Freely'nin kaleminden sıradışı bir "biyografi"...
    İstanbul'a dair kitaplar hep tarihi yarımadaya odaklanır. Ama Galata, Pera, Beyoğlu: Bir Biyografi kitabı, Konstantinopolis yarımadasının karşısındaki Beyoğlu bölgesine yoğunlaşıyor. Bölgenin gelişimini ve sosyal tarihini, Haliç'teki ilk yerleşimlerden Taksim ve çevresindeki son yerleşimlere kadar, sadece mimarisiyle değil, katillerinden mafyasına, fahişelerinden bankerlerine, diplomatlarından sosyetesine kadar, bütün sakinlerini de inceleyerek sokak sokak takip ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galata, Pera, Beyoğlu: Bir Biyografi
    Brendan Freely - John Freely
    Çeviren: Yelda Türedi
    263 Sayfa, 19 TL
    Yapı Kredi Yayınları

    Bozkırda Altmışaltı: Bir Yozgat hikâyesi

    Memlekete anasondan bakmak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow