hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yapı Kredi Yayınları'ndan 5 yeni kitap

    Yapı Kredi Yayınlarından 5 yeni kitap
    expand

    Yapı Kredi Yayınları'ndan 5 yeni kitap raflarda yerini aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arzuda Bir Sapma / Mehmet Erte’den yine anayoldan çıkıp varoluşun karanlık ormanına dalan bir öykü kitabı

    Zamanı, olay ve durumları en küçük parçalarına kadar bölen, bir göz kırpma süresi içine nice ayrıntı sığdıran, çözümleyici bir dil… Çözdükçe ötekiyle ilişki kurmanın, bütünün parçası olmanın imkânsızlığıyla karşılaşan bir anlatıcı… Hiçbir sürrealist sahneye yer vermeden gerçekliği sabote eden bir kurgu… Arzunun çarpıttığı perspektif içinde aslını geri dönüşsüz bir şekilde kaybeden yamuk, tuhaf ve kirli görünümler…

    Mehmet Erte,  Bakışın Kirlettiği Ayna’dan yedi yıl sonra yayımladığı ikinci öykü kitabı Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan "Arzuda Bir Sapma"da masumiyetin eşiğinden yetişkinliğe insanın tohumundan kaynaklanan bir arızanın, hakikatle ilişkimizdeki huzursuzluğun izini sürüyor.

    Arzuda Bir Sapma

    Mehmet Erte
    108 Sayfa, 9 TL
    Yapı Kredi Yayınları

    Iskalı Karnaval

    Yazınsal ton, biçem açısından Kerem Işık’ın yine Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan bir önceki kitabı Toplum Böceği’yle aynı enlem ve boylamda konumlanan Iskalı Karnaval, bütün uçarı havasına karşın ayağını bastığı gerçeklikle bağını koparmadan kurmacaya sadık kalan, günümüz insanının trajik sıkışmasını fantastik bir vurguyla kurgulayan öykülerle ironik bir karnaval alanı resmediyor.

    İnsan, yaşarken ıskaladığı bir hayatı gerçekten yaşamış sayabilir mi kendini? Belki de – bu yüzden – “Hayat abartılacak bir şey değil.”

    Iskalı Karnaval

    Kerem Işık
    111 Sayfa, 8 TL
    Yapı Kredi Yayınları

    Marcel Proust ya da Bir Roman Yaratmak

    Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan, Mehmet Rifat’ın Marcel Proust ya da Bir Roman Yaratmak kitabı yazma arzusunu sürekli içinde taşıyan, hem çevresindeki dünyalara (kibarlar dünyası, aşk dünyası, sanat dünyası) bakışını, hem de okumalarını yazma eylemi için sürdüren büyük bir yazarı, roman türünde devrim yaratmış Marcel Proust’u ve Kayıp Zamanın İzinde adlı başyapıtını çeşitli yönleriyle konu ediniyor.

    Mehmet Rifat’ın Yapı Kredi Yayınları için yeni araştırmalarıyla genişlettiği Marcel Proust ya da Bir Roman Yaratmak modern romanın öncülerinden Proust’u anlamak ve yorumlamak isteyenler için bir başucu kitabı.

    Marcel Proust ya da Bir Roman Yaratmak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Rifat
    164 Sayfa, 16 TL
    Yapı Kredi Yayınları

    Nihat Ziyalan’dan “Çapkın Çiçekli” şiirler

    Nihat Ziyalan, dünyanın öbür ucunda yazdığı şiirleri Çapkın Çiçekli’de topladı. Yapı Kredi Yayınları arasında çıkan kitapta şairin 62 yeni şiiri var.

    Nihat Ziyalan, doğup büyüdüğü yılların Adana’sını, Yeşilçam yıllarının İstanbul’unu ve otuz beş yıldır yaşayıp yazdığı Avustralya günlerini şiirleştiriyor. Günlük olayların, yaşanmışlıkların, anıların tadını dile döküyor.

    Çapkın Çiçekli,hayatın ve şiirin gizlerini kavramış bir ustanın özgün şiirleriyle dolu.

    Çapkın Çiçekli

    Nihat Ziyalan
    126 Sayfa, 20 TL
    Yapı Kredi Yayınları

    Magda Döndüğünde

    Ömer F. Oyal, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı Magda Döndüğünde'de, Buhara'nın tozlu sokaklarından III. Reich Berlin'inin ışıklı caddelerine, Varşova Gettosu'ndan İskenderiye'ye ve İstanbul'a uzanan etkileyici bir hikâye anlatıyor: Yaşamının neredeyse yarısını cephelerde, esir kamplarında ve kışlalarda geçirmiş, açlık, korku ve vicdanla sınanmış yurtsuz ve huysuz bir ihtiyarın son birkaç ayına odaklanıyor; bu kez de yaşlılığın esaretini tadan Salih Demirci'nin “hayatta kalmak” üzerine kurgulanmış karanlık geçmişinin kapısını aralıyor.

    Salih Bey'in mahalle kahvesiyle öğretmenevi, tuvaletle mutfak, kahvaltıyla akşam yemeği, sabah haberleriyle gece bülteni, bulmacayla sakal traşı ve tansiyonla sırt ağrısı arasına sıkışmış rutin yaşamı, eski arkadaşı Rüstem'in ölümü ve karşı apartmana taşınan esrarengiz kadının varlığıyla kaçınılmaz şekilde değişmek üzeredir. Magda'nın zamanı dönmüştür artık: Bedeni zayıfladıkça kuytuda bir yerde semiren, yaşamı küçüldükçe inadına büyüyen hatıralar onu olmadık maceralara sürükleyecek, karanlık ormanlara gömdüğü o uğursuz geçmiş, kırık bir aşk hikâyesiyle birlikte bütün hayaletlerini kuşanıp karşısına dikilecektir.

    Magda Döndüğünde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer F. Oyal
    227 Sayfa, 16 TL
    Yapı Kredi Yayınları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow