hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YKY'den 4 yeni çocuk kitabı!..

    YKYden 4 yeni çocuk kitabı..
    expand

    Yapı Kredi Yayınları'ndan 4 yeni çocuk kitabı raflarda yerini aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hınzır Kedi Toful'un Günlüğü

    "Tamam, tamam. Asın beni o zaman.
    Kuşu ben öldürdüm.
    İnsaf yahu, ben bir kediyim!"

    Konu Toful'sa hiçbir şey göründüğü gibi değildir!

    Sıkı durun! Karşınızda hem bilgiç hem hınzır hem de komik bir kedi var. Adı Toful. Tamam, evet, kuşu o öldürdü. Doğru, eve de ölü bir fare getirdi. Ama konu bu değil ki! Onun asıl anlayamadığı, kedi kapısından büyük uğraşlar vererek geçirdiği tavşanı gören "ailesinin" kopardığı yaygara.

    Bütün gerçekler Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan, Anne Fine'ın yazdığı Hınzır Kedi Toful'un Günlüğü'nde!

    İngiliz yazar Anne Fine, sayısı 50'yi geçen kitaplarıyla "Carnegie Medal" , "Whitebread", "Guardian", "Smarties" gibi önemli İngiliz çocuk ve gençlik edebiyatı ödüllerini kazandı. Madame Doubtfire adlı çocuk romanı "Mrs. Doubtfire" adıyla filme alındı (1993). Başrolünü Robin Williams'ın oynadığı film, ülkemizde de "Zoraki Dadı" adıyla gösterildi ve büyük ilgi gördü.
     
    Resimleyen: Emine Bora
    Çeviren: Selahattin Özpalabıyıklar

    Piri Resi'le Açık Denizde

    "Yeryüzünde keşfedilmemiş bir yer
    kalmış mıdır acaba?"

    Bruni'nin Avlusu, Engin Mavi, Hezarfen'in İzinde... Gökyüzünde ve Piraye'nin Bir Günü gibi beğenilen kitapların yazarı Arslan Sayman'dan macera meraklısı küçük okurlara yeni bir armağan: Piri Resi'le Açık Denizde, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı.  

    Piri Reis'le Açık Denizde, küçük bir kızın kendini ve dünyayı keşfetme arzusunu, Deniz Üçbaşaran'ın hayat dolu çizgileriyle anlatıyor.

    Keşifler, kâşifler, haritalar, dünya sehayatleri, tekneler, yelkenler, engin mavi denizler... Arslan Sayman'ın meraklı kahramanı Azra, herkesi şaşırtan ama kimsenin cevaplayamadığı bir sorunun peşine takılır: Dünya üzerinde, haritalarda görünmeyen, bugüne kadar kimsenin ayak basmadığı yerler var mıdır acaba?

    Sorular birbirini kovalarken ünlü denizci Piri Reis ve büyük eseri Kitap-ı Bahriye'yle tanışan "kâşif adayı" Azra, bu büyük tutkunun peşinde kartografiden denizciliğe, "kişisel harita"dan "zihinsel harita"ya, pek çok yeni kavramla karşılaşır.

    Resimleyen: Deniz Üçbaşaran

    Gölcüğün Küçük Avcıları

    Yalvaç Ural, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Gölcüğün Küçük Avcıları kitabında çocukluk arkadaşlarının sevgi ve merhametle sarmalanmış gerçek öyküsünü anlatıyor.

    Çocuk edebiyatımızın en üretken yazarlarından olan Yalvaç Ural, içinde Thomas Hardy gibi ünlü yazarların yer aldığı Oxford University Press'in The Meaning of Gifts, Four Turkish Stories ve Bookworms Club Bronze adlı üç kitabında yayımlanan bu hüzünlü ama öğretici öyküde, Anadolu'da geçen çocukluğunu ve küçük dostlarını selamlıyor.

    "Bilmeden yaptığımız yanlışın acısı yüreğimizi burarken, gözyaşlarımız arasında ikisini de çukura gömdük, üzerlerini kar çiçekleriyle örttük. O günden sonra sevgiliyle ilintili ne varsa, hep bir turna duyarlığıyla şekillendi içimizde."

    Resimleyen: Rana Mermertaş

    Rüya Ormanı

    Çilek sütlü şelaleler, ışıyan sarı dereler, çikolata sütlü göller...
    Bu ormanda her şey mümkün!

    YKYden 4 yeni çocuk kitabı..

    Yapı Kredi Yayınları - SEK işbirliğiyle yayımlanan, Filiz Özdem'in yazdığı Rüya Ormanı, küçük Ali'nin süte dair ilginç bilgileri öğrendiği Sütün Yolculuğu'nun (YKY, 2013) devamı niteliğinde…

    Yarı yıl tatilinde bir haftalığa anneannesini ve dedesini görmeye giden küçük Ali, dedesiyle birlikte karla kaplı güzelim ormanda yürürken aklına şahane bir fikir gelir: "Keşke rengârenk kar yağsaydı, ne kadar güzel olurdu, değil mi dede?"

    Bu şahane fikrine, anneannesinin yaptığı elmalı kurabiyelere eşlik eden sütünü içerken bir yenisini ekler Ali: Kar taneleri rengârenk olabiliyorsa, çok sevdiği süt neden olmasın?

    Ali'nin dileğini duyan Möömu, can arkadaşının hayalini gerçeğe dönüştürür ama bir farkla: Küçük dostunun rüya ormanında rengârenk kar taneleri yerine, çilekli süt akan şelaleler, ışıyan sarı dereler ve çikolata sütlü göller vardır! Büyülü bir ormandadır artık Ali; üstelik Möömu onu "renkli" arkadaşlarıyla da tanıştıracaktır.

    Resimleyen: Buket Topakoğlu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow